Τσίπρας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ: Είναι επείγουσα ανάγκη μία νέα οικονομική πολιτική – Αναθέρμανση της οικονομίας μόνο με αύξηση των εισοδημάτων

Τσίπρας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ: Είναι επείγουσα ανάγκη μία νέα οικονομική πολιτική – Αναθέρμανση της οικονομίας μόνο με αύξηση των εισοδημάτων

«Η πανδημία δυστυχώς κατέδειξε το προφανές αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη υπέρβασης του», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.

 

“Όποιος αντιμετωπίζει τα πράγματα με στοιχειώδη υπευθυνότητα, βάζει στο τραπέζι το ζήτημα μιας νέας οικονομικής πολιτικής η οποία:

-Θα μειώσει τις ανισότητες.

-Θα προστατέψει το περιβάλλον.

-Θα συμβάλλει σε μια μακρά, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη” σημείωσε κατά το χαιρετισμό του.

Η Ελλάδα σήμερα, σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει, έχει μια κυβέρνηση βυθισμένη στις εμμονές της. Βυθισμένη σε ιδεολογικές εμμονές.Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε. Ωστόσο, δεν αρκούν από μόνοι τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πιστεύω βαθιά, ότι οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση του μισθολογικού κόστους είναι άκαιρη, άτοπη και βαθιά υπονομευτική της αναπτυξιακής προσπάθειας. Η εσωτερική ζήτηση πρέπει να αναθερμανθεί και ο μόνος τρόπος είναι με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.
Η στρατηγική μας θέτει τις βάσεις για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη. Είναι ο δρόμος για μια δυνατή οικονομία και μια ισχυρή και δίκαιη κοινωνία.
Είναι ο δρόμος που αποκαθιστά την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Η νέα συναίνεση που διαμορφώνεται διεθνώς γύρω από την ανάγκη ενός νέου βιώσιμου και δίκαιου παραγωγικού μοντέλου, μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας πιο ελπιδοφόρας περιόδου.
Σήμερα, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, κάλεσα τα μέλη του να αναλογιστούν και τη δική τους ευθύνη.

Την ευθύνη που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους.
Την ευθύνη απέναντι στην προσπάθεια που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.
Την ευθύνη απέναντι στη χώρα”ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

“Η Ελλάδα αξίζει να βρει τη σταθερότητα, την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση για να ζήσει καλύτερες μέρες. Και αυτό, στο τέλος της ημέρας, είναι ευθύνη όλων μας” κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.


Σχολιάστε εδώ