Θεατές με… κλήρωση! -Τι θα ισχύσει τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Θεατές με… κλήρωση! -Τι θα ισχύσει τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το μόνο που δεν χωρά αμφιβολία είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα έχουν σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, όσο πίσω κι αν ανατρέξουμε. Και κάθε ημέρα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο του λόγου το αληθές. Μετά το πλαφόν που επιβλήθηκε όσον αφορά τον αριθμό των θεατών, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τις 10.000 ή το 50% της χωρητικότητας κάθε σταδίου, γνωστές έγιναν και οι λεπτομέρειες για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν από κοντά τα αγωνίσματα.

Σε πρώτο χρόνο οι Ιάπωνες είχαν πουλήσει περισσότερα από 4 εκατ. εισιτήρια στους συμπατριώτες τους. Όμως με δεδομένο ότι ο αριθμός των θεατών συρρικνώνεται δραματικά, η επιλογή εκείνων που θα μπαίνουν κάθε μέρα στα γήπεδο αποφασίστηκε να γίνεται με… κλήρωση.

Σύμφωνα με το πλάνο, σε καθημερινή βάση θα κληρώνονται όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, από τους οποίους θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα μπαίνουν στις εγκαταστάσεις και παραμένει άγνωστο πώς θα αποζημιωθούν όσοι δεν θα κληρώνονται. Παράλληλα θα γίνονται αυστηρές υποδείξεις για απευθείας μετακίνηση από το σπίτι στην αθλητική εγκατάσταση προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές συναντήσεις και το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού, ενώ θα απευθύνεται ισχυρή σύσταση να αποφεύγο­νται φωνές και επευφημίες και θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Και αν όλα αυτά φαντάζουν υπέρ το δέον αυστηρά, ας λάβουμε υπόψη ότι η Επιτροπή Υγείας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου επιθυμούσε οι Αγώνες να διεξαχθούν χωρίς θεατές, με την πληρότητα 50% στις εγκαταστάσεις να αποφασίζεται κατόπιν έντονης πίεσης, κυρίως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ