Μάκης Κουρής: Μόνο χειροπέδες δεν έβαλαν στον εργαζόμενο τα αφεντικά

Μάκης Κουρής: Μόνο χειροπέδες δεν έβαλαν στον εργαζόμενο τα αφεντικά

-Αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Άντε, τυχερέ εργαζόμενε που έχεις ακόμη δουλειά… Δικαιούσαι όταν απασχολείσαι ημερησίως άνω των τεσσάρων ωρών διάλειμμα 15 λεπτών και κατά μέγιστο 30 λεπτών, που βέβαια δεν θα πληρώνεσαι…

Άντε, δικαιούσαι και ανάπαυση αν δουλεύεις (απασχολείσαι) με διακεκομμένο ωράριο, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 3 ωρών.

Κι άλλη χάρη… Δικαιούσαι 150 ώρες υπερωριών τον χρόνο. Κι αν πεις όχι, ποια θα είναι η τιμωρία;

Κι άλλο δώρο… Η εργασία την Κυριακή θα αμείβεται με προσαύξηση 75%! Και σε περίπτωση απεργίας το 30% των εργαζομένων θα δουλεύει ως προσωπικό ασφαλείας! Κι άλλη προσφορά στα αφεντικά. Προστίθενται νέοι κλάδοι στους οποίους επιτρέπεται η εργασία την Κυριακή, όπως οι αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, οι φαρμακοβιομηχανίες (!), οι εταιρείες παραγωγής νοσηλευτικού υλικού, τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών αλλά και οι εξωσχολικές δράσεις. Και παραμένει η προσαύξηση του 75%! Πάλι καλά… Βλέπετε πόσο πονόψυχα απέναντι στους εργαζομένους τους είναι τα μεγάλα αφεντικά. Τα δώρα δεν έχουν τελειωμό…

Θεσπίζεται γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα, αυτοτελώς για κάθε τέκνο ηλικίας έως 8 ετών. Τον λογαριασμό θα τον πληρώνει ο ΟΑΕΔ και όχι ο εργοδότης!

Είναι τόσο μεγάλη η… αγκαλιά των μεγάλων αφεντικών, που θεσπίζονται μέχρι και μέτρα προστασίας από σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο εργασίας. Μα αυτό δεν είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης;

Είναι τόση η αναλγησία της εργοδοσίας, που αν αρρωστήσει ο εργαζόμενος δεν μπορεί να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του. Θα απολυθεί γιατί η απουσία του είχε αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της επιχείρησης και απλώς θα διεκδικήσει αυξημένη αποζημίωση!

Η… ανθρωπιά που προσφέρει απλόχερα το αφεντικό (μεγαλοβιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες) στον εργαζόμενο δεν έχει τελειωμό… Άκουσον, άκουσον: «Ο εργαζόμενος πατέρας θα απολαμβάνει προστασίας(!) από την απόλυση για έξι μήνες από τη γέννηση του τέκνου του, ανεξάρτητα από τη νομική σχέση πατέρα και μητέρας (γάμος, σύμφωνο συμβίωσης κ.λπ.)»!

Δηλαδή, κύριε πρωθυπουργέ, μετά τους έξι μήνες θα ψάχνει το μωρό στους δρόμους να βρει το γάλα του; Αποκαλύπτεται ποιος είναι ο ΣΕΒ. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοβιομήχανοι άλλον Θεό δεν έχουν από το χρήμα και ό,τι κρύβει πίσω του.

Δικό σας δημιούργημα είναι… Ραβασάκι των αφεντικών…

Περίμεναν τη δική σας άφιξη στο Μαξίμου…

Ξεχνάτε, όμως, το βασικό…

Δεν αρκούν οι βιομήχανοι για να έρθει η ανάπτυξη…

Χρειάζονται και οι εργαζόμενοι… Ας μην το ξεχνά αυτό ο ένοικος του πρωθυπουργικού γραφείου…

ΥΓ.: Πλήρες φακέλωμα
Αφήσαμε τελευταία τη διάταξη που κρύβεται πίσω από το άρθρο 74. Θεσμοθετείται η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης του χρόνου εργασίας άμεσα συνδεδεμένο και… διαλειτουργικό σε πραγματικό χρόνο με την «Εργάνη». Οι… λεπτομέρειες εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ