Χουάν Ρότσα στο “Π”: Οι πρώτες εντυπώσεις μου από το Euro

Του
ΧΟΥΑΝ ΡΟΤΣΑ
παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή
και πρώην Προπονητή του Παναθηναϊκού


Χωρίς αμφιβολία, οι πρώτες εικόνες μου από το Euro είναι θετικές. Αρκετά γκολ, αμφίρροπα ματς, αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι η διοργάνωση, τώρα ειδικά που μπήκαμε στους νοκ άουτ αγώνες.

Έχω εντυπωσιαστεί από την Ιταλία. Πάει, πέθανε το παλιό, ανιαρό της στυλ με το λεγόμενο «κατενάτσιο», τη σκληρή άμυνα και το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Ο Μαντσίνι είναι φανερό πως κάνει σπουδαία δουλειά, αλλάζοντας στο 100% την αγωνιστική της φιλοσοφία. Της έχει δώσει νέα ταυτότητα και η λογική λέει ότι δύσκολα η ομάδα αυτή δεν θα προχωρήσει. Χθες έπαιζε με την Αυστρία, αλλά μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι δεν θα ξεπερνούσε το εμπόδιό της.

Δυνατοί και οι Δανοί, οι οποίοι, παρά το σοκ με τον Έρικσεν, γρήγορα βρήκαν την αυτοκυριαρχία τους και ξεδίπλωσαν στο χορτάρι σπάνια ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Υγιής ομάδα, αθλητική, η αίσθησή μου λέει ότι θα πετύχει περισσότερα.

Για τους μεγάλους, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, θα πω ότι δεν μας έχουν δείξει ακόμη αυτά που μπορούν. Όμως επειδή ακριβώς έχουν βαριά φανέλα και αστέρια παγκόσμιας κλάσης, είμαι σίγουρος ότι στα νοκ άουτ θα ανεβάσουν ταχύτητα. Και γενικότερα προβλέπω συγκλονιστικό φινάλε, με παιχνίδια που θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Θα ήθελα έναν τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία, ομάδες που διαθέτουν ποδοσφαιριστές ολκής και φυσικά θα μας καθηλώσουν στην τηλεόραση. Αν έπρεπε να προβλέψω τον τελικό νικητή, αντιλαμβάνεστε πως πάλι την Ιταλία θα επέλεγα.

Τα γήπεδα δεν είναι γεμάτα, όπως αναμενόταν, όμως έχουν παλμό. Στη Βουδαπέστη το κοινό με εντυπωσίασε, φανταστική ατμόσφαιρα, ιδανική για σπουδαίους αγώνες που προσφέρουν γκολ, θέαμα και σασπένς. Μακάρι σιγά σιγά σ’ όλα τα γήπεδα του κόσμου να επικρατούν οι ίδιες συνθήκες.

Για να κλείσω, δηλώνω ευχαριστημένος από όσα έχω δει έως τώρα και περιμένω ακόμη περισσότερα και καλύτερα στη συνέχεια. Το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις θα φανεί, όμως είναι βέβαιο ότι οι μεγάλοι θα συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sdna.gr


Σχολιάστε εδώ