Βόμβα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου: Η παρακμή έχει προσβάλει και την Εκκλησία μας!

Βόμβα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου: Η παρακμή έχει προσβάλει και την Εκκλησία μας!

-Προσωπικά ελέγχομαι – Η σιωπή μας δεν συγχωρείται, όσα πιάτα φαγητό και αν δώσουμε, όσες κουβέρτες και αν μοιράσουμε – Άτολμη η διαχείριση της κατάστασης
-Δεν ανταποκριθήκαμε στην αποστολή μας

Αλήθειες που καίνε, που δείχνουν ότι η Εκκλησία μας έχει λοξοδρομήσει πάρα πολύ. Ότι είναι απούσα από τα προβλήματα του απλού, του ανώνυμου πολίτη, του θαλασσοδαρμένου.

Δεν άπλωσε το χέρι της να τον σώσει, να του δείξει ότι υπάρχει και για αυτόν ζωή, ανεξάρτητα από το πού πιστεύει. Ο Θεός είναι για όλους, όποια ταυτότητα κι αν έχουν. Είναι άνθρωποι.

Σίγουρα ταρακούνησαν τον «Ναό του Σολομώντα» οι τολμηρές επισημάνσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στην έξω από τα τετριμ­μένα συνέντευξή του στα «Νέα». Αυτά που επισήμανε ο σοφός «υπηρέτης» του Θεού προκάλεσαν σεισμικές αναταράξεις. Μίλησε για όλα εκείνα που ζει το κάθε σπίτι, απέναντι στα οποία η Εκκλησία, δυστυχώς, με πρώτη την ηγεσία της, είναι ΑΠΟΥΣΑ!

Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια, Μακαριώτατε. Τα είπε έξω από τα δόντια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο μόνος από τα 78 μέλη της Ιεραρχίας.

Το πρόβλημα δεν είναι η κρίση αλλά η παρακμή…

Χρειάζεται τόλμη για να πεις δημόσια αυτές τις εννέα λέξεις. Μέσα σε αυτές τις λέξεις κρύβεται το «διά ταύτα» για την παντελή απουσία της Εκκλησίας, όχι από τους ναούς και τα πανηγύρια αλλά από εκεί που κάθε μέρα ο κόσμος παλεύει για «τον άρτο τον επιούσιο», που κάθε άνθρωπος στη Γη δικαιούται να έχει.

«Στο ερώτημα εάν και κατά πόσον ως Εκκλησία ανταποκριθήκαμε στην παρούσα φάση επαρκώς. Δεν ξέρω πόσο δίκαιος θα είμαι, αλλά προσωπικά ελέγχομαι. Όχι μόνον δεν ανταποκριθήκαμε στην αποστολή μας ως Εκκλησία όπως θα έπρεπε, αλ­λά τελικά είτε η απουσία μας είτε η άτολμη διαχείριση της καταστάσεως είτε η ασάφεια των λόγων μας προκάλεσαν διχασμό, σύγχυση και ισχυρή αμφισβήτηση ως προς την αξιοπιστία μας. Προ ετών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε πει για την οικονομική κρίση ότι ‘‘το πρόβλημα δεν είναι η κρίση αλλά η παρακμή’’. Φαίνεται πως η παρακμή έχει προσβάλει και την Εκκλησία μας».

Από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη κ. Νικολάου παραθέτουμε επιλεγμένα σημεία:

• «Οι εντολές του Θεού δεν είναι αλυσίδες που σε σφίγγουν αλλά φώτα που δείχνουν την πορεία σου, που κατευθύνουν στον στόχο σου».
• «Αποστολή της Εκκλησίας μας είναι να φωτίζει, να στηρίζει και να ενισχύει τον κόσμο πνευματικά».


Με ένα παξιμάδι πλησιάζουν τον Θεό
Το έλεγε ο Άγιος Παΐσιος: Οι Αμερικανοί ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να πάνε μέχρι το φεγγάρι, ενώ εμείς με ένα παξιμάδι πηγαίνουμε πολύ παραπέρα, πλησιάζουμε τον Θεό.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Eurokinissi


Σχολιάστε εδώ