Μήπως τα έχει χάσει;

Μήπως τα έχει χάσει;

Τελικά, μήπως η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το Κόσοβο και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό; Ο κ. Δένδιας πραγματοποίησε μια σχεδόν επίσημη επίσκεψη στη χώρα που υποτίθεται δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα και αναβάθμισε το εμπορικό γραφείο του Κοσόβου σε γραφείο συνδέσμου, προκαλώντας σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις της Αθήνας.

Το αποτέλεσμα ήταν η ύπαρξη α­ντιδράσεων από το Βελιγράδι. Είναι δεδομένο ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και το Κόσοβο de facto έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα. Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα, που θεωρητικά είναι η τελευταία μετά την επίλυση του Σκοπιανού, για να μπορεί να διεκδικήσει την ανάκτηση του ρόλου της χώρας μας στα Δυτικά Βαλκάνια. Αλλά ειδικά με το Κόσοβο υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο.

Η αναγνώριση μιας αποσχιστικής οντότητας, η οποία μονομερώς κήρυξε την ανεξαρτησία της ύστερα από ένοπλη σύγκριση, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά λόγω της σύγκρισης με το ψευδοκράτος και την προσπάθεια αναγνώρισής του, στην οποία αντιστέκεται μέχρι τώρα η διεθνής κοινότητα. Και τα μηνύματα από μια άνευ όρων αναγνώριση του Κοσόβου θα είναι απολύτως λανθασμένα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ