Τρίζει η καρέκλα του Χρυσοχοΐδη

Τρίζει η καρέκλα του Χρυσοχοΐδη

-Του χρεώνουν την έξαρση της εγκληματικότητας

Υπουργός… υπό προθεσμία είναι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Το κλίμα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει βαρύνει αφόρητα τον τελευταίο καιρό, ως συνέπεια της έξαρσης της εγκληματικότητας και των φαινομένων ακραίας βίας που καταγράφονται στη χώρα.

Εκτιμάται δε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν θα αποτρέψουν πιθανότατα την… έξοδό του από το υπουργείο στον ανασχηματισμό. Ο δείκτης ανασφάλειας στην κοινωνία έχει ανέβει κατακόρυφα, η αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική, στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί δυσφορία, ενώ και στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα δεν είναι πλέον… εύκρατο και υγιεινό για τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς η προστασία της ασφάλειας των πολιτών αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής (ιδεολογίας) της κυβέρνησης. Επιπλέον, αγγίζει ευθέως τον βασικό πυρήνα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, τους λεγόμενους «νοικοκυραίους». Πληροφορίες δε από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει στον κ. Χρυσοχοΐδη διορία λίγων μηνών προκειμένου να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας. Προεξοφλούν ωστόσο ότι, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κυβέρνηση πέρα από τον Σεπτέμβριο.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκέντρωνε την αποδοχή μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, που του πίστωνε την αποκατάσταση της τάξης στην περιοχή των Εξαρχείων. Καθώς όμως τα κρούσματα ε­γκληματικότητας προϊόντος του χρόνου αυξάνονταν η δημοφιλία του πήρε την… κατηφόρα και σε πρόσφατη δημοσκόπηση βρέθηκε στη 12η θέση μεταξύ των μελών της κυβέρνησης. Ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση ήταν το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά τις επιδόσεις της στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Σε δημοσκόπηση της Alco και στο ερώτημα «πόσο ασφαλείς νιώθετε;» το 67% των πολιτών απάντησε «λίγο και καθόλου», ενώ μόλις το 31% είπε «πολύ και αρκετά». Σε άλλη έρευνα της MRB το 77,9% είπε ότι το επίπεδο ασφάλειας της χώρας είναι «όχι τόσο ψηλό και καθόλου ψηλό», ενώ το 21% είπε ότι είναι «πολύ και αρκετά υψηλό». Και όσο δεν υπάρχουν αποτελέσματα στον συ­γκεκριμένο τομέα, τόσο οι δείκτες αυτοί θα επιδεινώνονται, μεγεθύνοντας τα προβλήματα για την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ