Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

Συναρπαστικό, προφητικό, 
απαραίτητο να το διαβάσετε,
αν θέλετε να ξέρετε το µέλλον σας

 

Συγγραφείς
KLAUS SCHWAB  (Κλάους Σβαµπ)
THIERRY MALLERET
(Τιερί Μαλερέ)

Μετάφραση από τα αγγλικά
Αριάδνη Αλαβάνου


Βρισκόµαστε µπροστά στην τέταρτη βιοµηχανική επανάσταση ή στη µεγάλη επανεκκίνηση; Η πανδηµία Covid-19 αποδείχθηκε καταλύτης, υπογραµµίζοντας τις ελλείψεις στο τρέχον σύστηµα διακυβέρνησης, στις επιχειρήσεις και στο εµπόριο, 
αλλά και τις κοινωνικές ανισότητες.

Στο βιβλίο εξετάζονται θέµατα όπως η καθολική υγειονοµική περίθαλψη, η υπερθέρµανση του πλανήτη, 
η κατανοµή του πλούτου, οι αλυσίδες εφοδιασµού, 
οι εµπορικές ανισότητες. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν 
ότι οι κοινωνίες βρίσκονται σε ένα σταυροδρόµι. Ο ένας δρόµος οδηγεί σε έναν καλύτερο κόσµο, 
χωρίς αποκλεισµούς, πιο δίκαιο και µε µεγαλύτερο 
σεβασµό απέναντι στη µητέρα φύση. Ο άλλος οδηγεί σε έναν κόσµο που µοιάζει 
µ’ αυτόν που µόλις αφήσαµε πίσω µας, αλλά χειρότερο 
και µονίµως απειλούµενο από δυσάρεστες εκπλήξεις. Συνεπώς, πρέπει να κάνουµε το σωστό. Οι προκλήσεις που προβάλλουν στον ορίζοντα θα µπορούσαν να έχουν µεγαλύτερες επιπτώσεις 
από αυτές που φανταζόµαστε, αλλά και η ικανότητα 
των κοινωνιών να πραγµατοποιήσουν µια επανεκκίνηση θα µπορούσε να είναι µεγαλύτερη απ’ όση θα τολµούσαµε προηγουµένως να ελπίζουµε.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο καθηγητής Κλάους Σβαµπ γεννήθηκε το 1938 στο Ράβενσµπουργκ της Γερµανίας. Είναι ο ιδρυτής και ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσµιου Οικονοµικού Φόρουµ. Το 1971 δηµοσίευσε το έργο Modern Enterprise Management in Mechanical Engineering, στο οποίο υποστήριζε ότι µια εταιρεία δεν πρέπει να υπηρετεί µόνο τους µετόχους, αλλά όλα τα ενδιαφερόµενα µέρη, προκειµένου να επιτύχει τη µακροπρόθεσµη οικονοµική µεγέθυνση και ευηµερία. Για να προωθήσει την έννοια του ενδιαφερόµενου µέρους, ο Σβαµπ ίδρυσε, το ίδιο έτος, το Παγκόσµιο Οικονοµικό Φόρουµ. Ο καθηγητής Σβαµπ έχει διδακτορικό στα οικονοµικά (Πανεπιστήµιο του Φρίµπουργκ) και στη µηχανική (Ελβετικό Οµοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας) και µάστερ στη δηµόσια διοίκηση από τη Σχολή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Τζ. Φ. Κένεντι, του Πανεπιστηµίου Χάρβαρντ. Το 1972, εκτός από τον ηγετικό ρόλο του στο Φόρουµ, άρχισε να διδάσκει ως καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Γενεύης. Έκτοτε έχει λάβει πολλές διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, συµπεριλαµβανοµένων 17 τιµητικών διδακτορικών.
Τα τελευταία του βιβλία είναι τα The Fourth Industrial Revolution (2016), ένα διεθνές µπεστ σέλερ που µεταφράστηκε σε τριάντα γλώσσες, και Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution (2018).

 

O Τιερί Μαλερέ γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι. Είναι διευθυντής του «Μηνιαίου Βαρόµετρου», ενός δελτίου συνοπτικής ανάλυσης προβλέψεων προς ιδιωτικούς επενδυτές, διευθύνοντες συµβούλους και προς στελέχη που επηρεάζουν την κοινή γνώµη και λαµβάνουν αποφάσεις. Η επαγγελµατική του εµπειρία περιλαµβάνει την ίδρυση του ∆ικτύου Παγκόσµιου Ρίσκου, στο πλαίσιο του ∆ιεθνούς Οικονοµικού Φόρουµ, και την ευθύνη της οµάδας που ασχολείται µε το πρόγραµµά του. Ο Μαλερέ σπούδασε στη Σορβόνη και στο Παρίσι, στη Σχολή Ανωτέρων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήµες· επίσης στο Κολέγιο του Αγίου Αντωνίου της Οξφόρδης. Έχει µεταπτυχιακό δίπλωµα στα οικονοµικά και στην ιστορία και είναι κάτοχος διδακτορικού στα οικονοµικά. Η καριέρα του εκτείνεται στην επενδυτική τραπεζική, σε δεξαµενές σκέψης, στον ακαδηµαϊκό χώρο και σε κυβερνητικά πόστα (µε µια τριετία υπηρεσίας στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Παρίσι). Έχει γράψει αρκετά επιχειρηµατικά και ακαδηµαϊκά συγγράµµατα και έχει δηµοσιεύσει τέσσερις νουβέλες.
Ζει στο Σαµονί της Γαλλίας µε τη σύζυγό του Μαίρη Αν.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ

Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ISBN 978-960-14-3639-5


Σχολιάστε εδώ