Ανοικτές παραμένουν οι κερκόπορτες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ανοικτές παραμένουν οι κερκόπορτες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σημαία έχουν κάνει το «Μακεδονικό»

-Η κυβέρνηση του φταίει του Κοτζιά…

Δεν είδαμε κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών να τοποθετείται γι’ αυτό που συνέβη με την Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, εκτός του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος θέλησε να υπερασπισθεί το έργο του…

Η κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι προτίμησε να κουκουλώσει και να κλείσει άρον άρον το ονοματολογικό, καθώς έτσι θεώρησε ότι θα εξασφαλίσει την έξωθεν στήριξη αλλά και επειδή σε μεγάλο βαθμό το κλείσιμο του Σκοπιανού, ακόμη και με παραχωρήσεις προς την άλλη πλευρά, συμβάδιζε πλήρως με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τη ρίζα τους στον αρρωστημένο και παρωχημένο διεθνισμό και φυσικά στους χειρισμούς του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος για το «Μακεδονικό», πριν από 70 χρόνια.

Η Συμφωνία των Πρεσπών παραχώρησε το γήπεδο στη βορειομακεδονική πλευρά, καθώς όχι μόνο δεν έδωσε καθαρές και οριστικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα αλλά άφησε σοβαρές εκκρεμότητες, τις οποίες θα βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας και θα δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Ακόμη και ο κ. Κοτζιάς στην απολογητική ανάρτησή του στο Facebook προσπαθεί να κάνει ερμηνείες για τη νομική υπόσταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας, που δεν έχει αλλάξει το όνομα και παραμένει Football Federation of Macedonia. Και θα παραμείνει έτσι, καθώς όλες οι οργανώσεις και οντότητες, ακόμη και δημόσιες, που δεν έχουν ιδρυθεί με νόμο και δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος έχουν δικαίωμα στη χρήση του όρου «Μακεδονία». Αυτό είναι που υπέγραψαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κοτζιάς. Και επίσης το ακρωνύμιο «NMK» (North Ma­kedonia) προβλέπεται ρητά μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων και έτσι οπουδήποτε αλλού ο διεθνής κωδικός της χώρας παραμένει MKD (Makedonia).

Τώρα ο κ. Κοτζιάς εγκαλεί την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν παρακολουθεί την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών…
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχο­ντας να διαχειρισθεί ένα θέμα το οποίο της δημιουργεί και εσωτερικό πρόβλημα και για το οποίο έχει ελάχιστα νομικά όπλα. Επίσης, πρέπει να δώσει αυτήν τη μάχη υπερασπιζόμενη τα πιο αδύναμα και τα πιο απαράδεκτα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ουδέποτε ψήφισε.

Πάντως, ορθά ο κ. Δένδιας έστειλε επιστολή στον ομόλογό του, καθώς το πολιτικό χαρτί παραμένει στο τραπέζι, ώστε να ασκηθεί πίεση στην βορειομακεδονική πλευρά και να κλείσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, οι κερκόπορτες που άφησε ανοικτές η Συμφωνία των Πρεσπών.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ