20.000 έχουν μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό για χρέη σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

-Θα εξετασθεί και η τελευταία αίτηση

Αυξάνονται και πληθύνονται» οι οφειλέτες που μέρα με την ημέρα «τρέχουν» να μπουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για χρέη στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, που είναι λύση σωτηρίας, αφού για πρώτη φορά δίνεται ρύθμιση χωρίς προϋποθέσεις. Και χωρίς ημερομηνία λήξεως της ισχύος της πλατφόρμας.

Οι δόσεις είναι 240 και ανάλογα με τις προϋποθέσεις των οφειλετών μπορούν να αυξηθούν στις 420!
Ήδη, μέχρι τώρα έχουν εντα­χθεί στην πλατφόρμα κοντά στους 20.000 οφειλέτες και η εκτίμηση είναι ότι οι αιτήσεις θα φτάσουν το 1.000.000.

Με την κατάθεση της αίτησης ο κάθε οφειλέτης αρχίζει να «χτίζει» τον φάκελό του στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, που δεν έχει ημερομηνία λήξεως της λειτουργίας του. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας. Και δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων να ρυθμίσουν τα χρέη τους, σώζοντας την κατοικία τους και ό,τι άλλο έχουν.

Όπως διαβεβαιώνει, μάλιστα, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιηθεί και η τελευταία αίτηση, που σημαίνει ότι θα δοθεί παράταση. Και ήδη οι τράπεζες έχουν ζητήσει παράταση δύο μηνών.

Να σημειωθεί ότι θα δοθεί δεκαπενθήμερη παράταση σε όσους οφειλέτες έχουν κάνει αίτηση για τον σωτήριο «νόμο Κατσέλη», αλλά δεν έχουν επικαιροποιήσει ακόμη τα στοιχεία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα προστασίας μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: daidis.net


Σχολιάστε εδώ