Συνεργασία υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με δήμους για το Κτηματολόγιο

Συνεργασία υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με δήμους για το Κτηματολόγιο

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος επισκέφθηκε το δημαρχείο Τρικάλων και συζήτησε με τον δήμαρχο και πρόεδρο της Κε­ντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου.

Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός δήλωσε: «Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε με τον αγαπητό φίλο μου, τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δύο σημαντικές δράσεις που θα συντελέσουν στην επιτάχυνση της κτηματογράφησης.

Πρώτον, το Κτηματολόγιο, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, θα διοργανώσει διαδικτυακή ημερίδα – webinar, με σκοπό να βοηθήσει τους δήμους στην υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης.

Η ημερίδα θα έχει δύο κεντρικές θεματικές. Θα ενημερωθούν οι υπάλληλοι των δήμων με σκοπό την ορθή και έγκαιρη υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης από τους δήμους αλλά και για γενικότερα ζητήματα, είτε αυτά συναρτώνται με ακίνητα δημοτικής περιουσίας είτε με διοικητικές πράξεις.

Δεύτερον, σύντομα θα υλοποιηθεί από το Κτηματολόγιο πλατφόρμα (προσβάσιμη μέσω του gov.gr) για τη διάθεση των κτηματολογικών δεδομένων σε πιστοποιημένους χρήστες φορέων του Δημοσίου.

Δουλεύουμε μεθοδικά προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα Κτηματολόγιο το οποίο, με αιχμή τις ψηφιακές του υπηρεσίες, θα επιτρέπει σε πολίτες και επαγγελματίες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους απλά και γρήγορα.

Και για αυτόν τον σκοπό ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, τοπική αυτοδιοίκηση και υπουργείο, και σταδιακά μετατρέπουμε το Κτηματολόγιο σε ένα αναπτυξιακό εργαλείο».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ