Φωτιές άναψε στον Ερντογάν τούρκος διπλωμάτης

Φωτιές άναψε στον Ερντογάν τούρκος διπλωμάτης

-«Γαλάζια Πατρίδα: Αλήθεια ή μύθος»

Στην Ελλάδα προβάλλονται, δυσανάλογα, σε μεγάλη έκταση οι απόψεις κάθε ακραίου τούρκου εθνικιστή, ακόμη και περιθωριακών ατόμων, που προβάλλουν ακραίες θέσεις για τα ελληνοτουρκικά. Στην Τουρκία όμως υπάρχουν –λίγες είναι η αλήθεια– και άλλες φωνές, πιο ρεαλιστικές, για τις οποίες όμως ποτέ δεν θα ακούσουμε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Έτσι, ο πολύ γνωστός –συνταξιούχος πλέον– πρέσβης Σε­λίμ Κουνεράλπ σε ένα άρθρο του στην ιστοσελίδα Gazete Duvar με τίτλο «Γαλάζια Πατρί­δα: Αλήθεια ή μύθος;» επισημαίνει ότι μόνο οι Τούρκοι ασχολούνται σοβαρά με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», κα­θώς, σε πλήρη αντίθεση με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, οι τουρκικές θεωρίες δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες σε νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος, και σε νησιωτικά κράτη, όπως η Κύπρος.

Ο έμπειρος τούρκος διπλωμάτης προειδοποιεί την Άγκυρα και επισημαίνει ότι με τις μαξιμαλιστικές θέσεις που προβάλει απομονώνεται τελικά από τους διάφορους σχηματισμούς συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, ο κ. Κουνεράλπ προκρίνει ως καλύτερη επιλογή για την Τουρκία την προσφυγή στην επιδιαιτησία, μέσω της οποίας θα κατοχύρωνε την κυριότητα θαλασσίων ζωνών στην περιοχή, αφού προηγουμένως όμως εγκαταλείψει τόσο το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» όσο και το μνημόνιο με τη Λιβύη…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: haberler.com


Σχολιάστε εδώ