Θόδωρος Ρουσόπουλος στο “Π”: Περί προπαγάνδας ολίγα…

Θόδωρος Ρουσόπουλος στο “Π”: Περί προπαγάνδας ολίγα…

Του
ΘΟΔΩΡΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή ΝΔ στη Β1 Περιφέρεια Αθηνών


Κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση για προπαγάνδα στο εργασιακό νομοσχέδιο. Είναι η πολλοστή φορά που επαναλαμβάνει την ίδια κατηγορία προσπαθώντας να απομειώσει τα επιχειρήματα της ΝΔ σε κάθε θέμα. Έχει όμως δύο όψεις η προσέγγιση.

Είτε η ΝΔ πράγματι κινείται μεταξύ προπαγάνδας και συλλογικού φαντασιακού, το οποίο υπηρετούν προφανώς ζαλισμένοι –από τι, άραγε;– πολίτες, που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την αλήθεια, Είτε η αντιπολίτευση δεν έχει στιβαρά επιχειρήματα και, μη μπορώντας να πείσει με τη λογική των «όπλων» της, προσφεύγει στη διαρκή απαξίωση κάθε κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

«Καταργείτε το οκτάωρο. Επαναφέρετε τον εργασιακό Μεσαίωνα», ήταν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν καν ακόμη παρουσιαστεί στον δημόσιο διάλογο το εργασιακό νομοσχέδιο. Όταν παρουσιάστηκε, περιλαμβάνοντας μάλιστα σε συγκεκριμένο άρθρο τον σεβασμό στο οκτάωρο, τότε έμεινε το «επιχείρημα» περί εργασιακού Μεσαίωνα, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το επόμενο σημείο επίθεσης ήταν η περίφημη πλέον «διευθέτηση του χρόνου εργασίας». Τι σημαίνει αυτό για τους μη γνωρίζοντες; Ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να συνεννοηθεί με τον εργοδότη του να εργάζεται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, προσθέτοντας ένα δίωρο κάθε μέρα –σύνολο πάντα 40 ώρες εβδομαδιαίως, όπως και τώρα ισχύει–, και να ξεκουράζεται μία επιπλέον ημέρα, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο. Πάλι κραυγές και επιθέσεις για την «ανάλγητη Δεξιά». Ώσπου αποκαλύπτονται τα εξής ενδιαφέροντα: Ότι η διευθέτηση ισχύει εδώ και τριάντα χρόνια –και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ– σε μεγάλες επιχειρήσεις (το εφαρμόζει η Παπαστράτος, εταιρεία την οποία με επίσκεψή του στο εργοστάσιο είχε επαινέσει ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η ΗΒΗ, ο ΟΤΕ, η Alpha Bank) και γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως σωματείου και εργοδότη. Όμως συλλογικά σωματεία έχει μόνο το 15% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η επέκταση του μέτρου στο υπόλοιπο 85% των επιχειρήσεων, που δεν έχει συλλογικά σωματεία, προβλέπει την απευθείας συνεννόηση εργαζόμενου και εργοδότη. Πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η αποκάλυψη ότι ο πρώτος που έφερε τη διευθέτηση χρόνου εργασίας σε ατομική συνεννόηση εργαζόμενου και εργοδότη είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς; Στις 20 Ιουνίου 2019, λίγο δηλαδή πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, έσπευσε να εφαρμόσει την οδηγία 1158/20-6-2019, η οποία προέβλεπε αυτό ακριβώς που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση, περιορίζοντάς το μόνο στους γονείς παιδιών έως οκτώ ετών. Αυτό το προνόμιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα καταγγέλλει ως αναχρονισμό, γιατί να μην επεκταθεί και σε γονείς με παιδιά άνω των οκτώ ετών ή σε άλλους εργαζόμενους χωρίς παιδιά;

Έδωσα δύο μόνο παραδείγματα, που αποδεικνύουν ότι η επίθεση με τη διαρκή επίκληση της προπαγάνδας, την οποία δήθεν υπηρετεί η κυβέρνηση, γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί δεν έχει πραγματικά επιχειρήματα είτε γιατί η αλήθεια είναι εις βάρος του. Ιδίως αφότου κυβέρνησε και εφάρμοσε πρακτικές που τώρα καταγγέλλει.

Με τη φράση «υπάρχει συλλογική μνήμη» έκλεισε την ομιλία του την περασμένη Τετάρτη ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής. Να και κάτι στο οποίο συμφωνούμε. Ευτυχώς που υπάρχει συλλογική μνήμη και οι πολίτες δεν υποκύπτουν στον λαϊκισμό της προπαγάνδας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ