Microsoft: Θα είμαστε εδώ για πολλές ακόμα δεκαετίες! Ο αντιπρόεδρός της είναι κατηγορηματικός

Microsoft: Θα είμαστε εδώ για πολλές ακόμα δεκαετίες! Ο αντιπρόεδρός της είναι κατηγορηματικός

«Η φήμη της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει εκτοξευθεί. Ψηφιοποιήσατε την ελληνική κοινωνία σε σύντομο διάστημα, ακόμη και αν ξεκινήσατε από χαμηλή βάση», τονίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Microsoft στην Ευρώπη Κάσπερ Κλίνγκε, ο οποίος μέχρι το 2020 ήταν διπλωμάτης.

Και επισημαίνει: «Απαιτούνται επενδύσεις τόσο σε εξοπλισμό όσο επίσης σε ανθρώπινο δυναμικό και δεξιότητες. Ας μην υποτιμούμε την εικόνα της Ελλάδας, διότι εκτός από εμάς κάνουν επενδύσεις και άλλες επιχειρήσεις. Είστε άλλωστε μια χώρα με ευρωατλαντική παράδοση και συνεισφέρετε στη διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου στην Ευρώπη».

Στην ερώτηση για το τι μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από τη μεγάλη επένδυση της Microsoft ο κ. Κλίνγκε απά­ντησε: «Έχουμε να κάνουμε με μια επένδυση μαζικής κλίμακας σε κομβικές υποδομές που θα προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση και θα μειώσει την καθυστέρηση στη μεταφορά δεδομένων.

Σκεφτείτε επίσης τον συμβολισμό αυτής της επένδυσης. Πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε τη χώρα σας και το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργείται εδώ.

Ας μη δίνουμε μικρότερη σημασία σε άλλα σημεία του πακέτου της συμφωνίας, όπως η ανάπτυξη δεξιοτήτων για 100.000 Έλληνες. Θα είμαστε εδώ και για πολλές ακόμη δεκαετίες και η παρουσία μας εδώ θα προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις. Η οικοδόμηση ενός ψηφιακού οικοσυστήματος θα βοηθήσει επίσης στην ανάσχεση του brain drain».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ