Το λαθρεμπόριο κάνει τζίρο δισεκατομμυρίων!

Το λαθρεμπόριο κάνει τζίρο δισεκατομμυρίων!

Να και κάτι που ανθεί μπρος στα μάτια της εξουσίας, που δεν παίρνει χαμπάρι

-Και δεν μπορούν να του βάλουν χέρι

Άλλη μια μεγάλη αποτυχία της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, την ώρα που η ελληνική οικογένεια στέκεται όρθια με τεράστια προσπάθεια. Και πάνω στο τραπέζι τα πιάτα είναι ακόμη άδεια…

Με μεγάλη ευκολία οι αρμόδιοι του Δημοσίου, χωρίς ίχνος ευθύνης, ανακοινώνουν ότι η απώλεια εσόδων από τα Δημόσια Ταμεία υπολογίζεται σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, λες και μιλάνε για τίποτα στραγάλια… Πρόκειται για αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, καφέ και άλλα είδη, από ρούχα έως φάρμακα, που περνούν τα ελληνικά σύνορα και διακινούνται χωρίς παραστατικά, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και συρρικνώνοντας τη δραστηριότητά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις θέσεις εργασίας που χάνονται.

Και κανένας από τους αρμόδιους υπουργούς δεν τα βροντάει. Δεν επιστρατεύει τις Ανεξάρτητες Αρχές να ξεσκονίσουν τις επιχειρήσεις, με πρώτες τις μεγάλες. Πώς ζουν κάποιοι σε βιλάρες στην Εκάλη και στη Μύκονο δηλώνοντας κέρδη κάτι ψίχουλα;

Στο κόλπο είναι, βέβαια, και οι κάθε λογής «προστάτες». Κάθε είδους και χρήσης… Για ΟΛΩΝ των ειδών τις αποστολές και τις… παρεμβάσεις.

Καταντά απίστευτο, δεν το χωράει το μυαλό ότι κάθε χρόνο τα Δημόσια Ταμεία χάνουν 1,3 δισ. ευρώ από την παράνομη διακίνηση –μπροστά στα μάτια των εντεταλμένων ελεγκτών– ποτών, τσιγάρων, καυσίμων, καφέ, ρούχων, μέχρι και φαρμάκων. Και οι προστάτες του δημοσίου χρήματος σφυρίζουν αδιάφορα. Κάνουν τα στραβά μάτια… Όχι χωρίς κάποιο δώρο…

Μόνο από το παράνομο εμπόριο συνολικά οι απώλειες του Δημοσίου ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, τα οποία λείπουν από την Αγορά.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε το EUIPO τον Ιούνιο του 2019 παρουσιάζουν τον αντίκτυπο της παραποίησης και της απομίμησης σε 11 κλάδους, που θεωρούνται οι πλέον ευάλωτοι. Μεταξύ αυτών είναι τα καλλυντικά, τα ενδύματα, τα υποδήματα και τα αξεσουάρ, τα αθλητικά είδη, τα παιχνίδια, τα κοσμήματα κ.ά.

Είναι η ώρα της δράσης…

Προέχει η προστασία του πολίτη, της οικογένειας, του μεροκάματου του εργαζομένου…

Δεν μπορεί να χωνέψει ανθρώπινος νους ότι, την ώρα που το νοικοκυριό δεν μπορεί να βολέψει τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του, το λαθρεμπόριο βγάζει λεφτά με τη… σέσουλα, που φτάνουν τα 20 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ