Τι θα βγάλει το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Ν. Παππά

Τι θα βγάλει το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Ν. Παππά

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τον βαθμό εμπλοκής του πρώην υπουργού Ν. Παππά σε παρασκηνιακές διαδικασίες σχετικές με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με βάση και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Αν δεν προκύψει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της τις επόμενες ημέρες, ούτως ώστε στην προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου συνεδρίαση να γίνει εκτενής συζήτηση επί του πορίσματος.

Θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινό / ενιαίο πόρισμα και πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουν το δικό τους, που επί της ουσίας θα αμφισβητεί (αντικρούει) αυτό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Άλλωστε η Κουμουνδούρου έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι το «κατασκεύασμα» που έστησαν ΝΔ και Χρ. Καλογρίτσας έχει καταρρεύσει. Ο δε Ν. Παππάς στο υπόμνημά του διέψευσε όλα τα βασικά σημεία της κατάθεσης του επιχειρηματία (για τις επαφές, τα 3 εκατ. κ.ά.) και κάλεσε τα μέλη της Προανακριτικής να αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και «να μην προβούν στην υλοποίηση αποφάσεων που θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες».

Εντελώς διαφορετική ήταν η ερμηνεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην επιτροπή. Έκαναν λόγο για «ένοχη σιωπή» και τόνιζαν ότι ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει στις καταγγελίες του Χρ. Καλογρίτσα, «πέταξε λευκή πετσέτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Παππάς: «Η Ν.Δ. πολεμά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους μισθωτούς»

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ