Κτηματολόγιο: Μετά την προανάρτηση, τι;

Κτηματολόγιο: Μετά την προανάρτηση, τι;

Αυτήν την περίοδο η διαδικασία της προανάρτησης διενεργείται ή θα ξεκινήσει σε πολλά σημεία της χώρας, όπως σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης (όπου δόθηκε παράταση μέχρι τις 25 Ιουνίου) αλλά και σε Αιτωλοακαρνανία, Γρεβενά, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Φλώρινα, Καστοριά και Φθιώτιδα.

Η προανάρτηση είναι μια σημαντική διαδικασία, μετά τη συλλογή δηλώσεων, διότι ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει και να επιβεβαιώσει ή να διορθώσει τα στοιχεία της δήλωσής του µε τρόπο απλό, γρήγορο και χωρίς κόστος, αφού πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά.

Οι διορθώσεις που θα γίνουν σε αυτήν τη φάση προλαβαίνουν τη δυσανάλογη σε χρόνο, κόπο και κόστος προσπάθεια που θα απαιτηθεί στο επόμενο στάδιο, αυτό της ανάρτησης.

Κατά τη διάρκεια της προανάρτησης και μέχρι τη λήξη της κτηματογράφησης, ο πολίτης μπορεί να υποβάλει συμπληρωματικά δικαιολογητικά (π.χ. συμβόλαια και πιστοποιητικά μεταγραφής), σε περίπτωση που έχει υποβάλει δήλωση, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες.

Αν κάποιος δεν υποβάλει αίτηση επανεξέτασης εντός της εκάστοτε προθεσμίας που έχει ανακοινωθεί, μπορεί να επανέλθει στο στάδιο της ανάρτησης.

Σε περίπτωση υποβολής τροποποιημένης δήλωσης από τη Διεύθυνση Δασών, οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά κατά το στάδιο της ανάρτησης και θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων προσκομίζοντας τα υποστηρικτικά έγγραφα (π.χ. τίτλους προ του 1945).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ