Γιάννης Καλμαζίδης στο “Π”: Νιώθω πολίτης του κόσμου

Γιάννης Καλμαζίδης στο “Π”: Νιώθω πολίτης του κόσμου

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΜΑΖΙΔΗ
Προπονητή του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ


Το 2017 σταμάτησα από τον ΠΑΟΚ, λίγο πριν από τους τελικούς, αφήνοντας την ομάδα στην πρώτη θέση και στη συνέχεια πρωταθλήτρια. Τότε προέκυψε προσφορά από την Κύπρο και συγκεκριμένα από την Ομόνοια Λευκωσίας, οι παράγοντες της οποίας στόχευαν στο επόμενο βήμα.

Την απόφαση να εργαστώ εκεί μπορούσε κάποιος να την πει και εύκολη και δύσκολη μαζί. Δεν είχα δουλέψει ποτέ εκεί, ωστόσο με έπεισε το πλάνο του συλλόγου και σε κάθε περίπτωση το είδα ως μια νέα πρόκληση. Μετακομίσαμε οικογενειακώς, ο γιος μου ήταν στη Β’ Λυκείου τότε, οπότε χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προσαρμοστούμε. Δεν το μετάνιωσα, δημιουργήσαμε μια δυνατή ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Ακολούθησε μία ακόμη ενδιαφέρουσα εμπειρία, ο Λίβανος. Έζησα έναν χρόνο εκεί, κοντά σε ανθρώπους με τη δική μας σχεδόν κουλτούρα και φιλοσοφία, ήταν καλά. Μετά εργάστηκα στα Εμιράτα και την Αλ Αΐν. Νιώθω πολίτης του κόσμου με όλα αυτά τα ταξίδια, αλλά, πιστέψτε με, καθένα από αυτά έκρυβε τη δική του μαγεία, αγωνιστική και μη.

Τον τελευταία ενάμιση χρόνο ήμουν στην Εσθονία, και πάλι για δουλειά, από τους 50 βαθμούς Κελσίου της Αραβίας στους μείον! Πάντως, μεγαλωμένος στη Σουηδία όπως ήμουν, τολμώ να πω ότι στους Εσθονούς βρήκα πολλά κοινά όσον αφορά τον τρόπο ζωής και σκέψης και έτσι προσαρμόστηκα γρήγορα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το να δουλεύεις στο εξωτερικό, τουλάχιστον με τον τρόπο που θέλω εγώ, αφού όπου πηγαίνω δεν πάω για τουρισμό, αλλά ζω μαζί με τους αθλητές μου και τους παράγοντες, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο προπόνησης. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά που βίωσα από το 2017 μέχρι σήμερα με ιντριγκάρουν και σαφώς ήταν μια πολύ σπουδαία και αξέχαστη εμπειρία.

Επιστροφή στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Το αποφάσισα γιατί διαπίστωσα πως έχουν αλλάξει τα πράγματα στο άθλημα προς το καλύτερο στην Ελλάδα. Πιο σωστή και σοβαρή οργάνωση, ισχυρότερο ενδιαφέρον, μελετημένος προγραμματισμός, με δύο λόγια, η νοοτροπία που επιδιώκω σταθερά στις συνεργασίες μου. Ομολογώ ότι στενοχωρήθηκα το 2017, με το άδοξο φινάλε που είχα στην ομάδα, όμως όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε όλο και πιο σοφοί. Κακία δεν κρατώ, συμβαίνουν αυτά στη δουλειά μας, συνεχίζουμε. Στόχος μας πάντα να πρωταγωνιστούμε. Πρωτάθλημα, κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Και να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, τον έχουμε ανάγκη, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά σε κάθε άθλημα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: fosonline.gr


Σχολιάστε εδώ