Δώρο… ζωής από την Περιφέρεια στο «Μεταξά»

Δώρο… ζωής από την Περιφέρεια στο «Μεταξά»

Nέες δυνατότητες και νέες προοπτικές αποκτά το ΓΑΝΠ «Μεταξά» με την απόκτηση του συστήματος κυκλότρου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράγει ανά πάσα στιγμή εξειδικευμένα ραδιοφάρμακα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του PET/CT, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Τα εγκαίνια του συστήματος, που είναι το πρώτο που εγκαθίσταται σε Νοσοκομείο της Ελλάδας και αποτελεί προσφορά της Περιφέρειας Αττικής στο Νοσοκομείο, έγιναν την περασμένη εβδομάδα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στη λιτή τελετή παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, βουλευτές της Α’ Πειραιά και πολλοί άλλοι.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες που δίνει στο Νοσοκομείο το νέο μηχάνημα, ο διοικητής του Χαράλαμπος Τουμπέκης τόνισε στο Κανάλι Ένα – 90,4 πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνεται η παραγωγή ραδιοφαρμάκων σε Νοσοκομείο. Έτσι θα εξοικονομούνται χρήματα, αφού μέχρι τώρα το ραδιοφάρμακο το προμηθευόταν το «Μεταξά» από ιδιώτη, αλλά και πολύτιμος χρόνος, αφού όσο πιο σύντομα χρησιμοποιηθεί στους ασθενείς τόσο καλύτερη δράση θα έχει. «Τώρα, που από την παραγωγή θα πηγαίνει στην κατανάλωση, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο δραστικό θα είναι», υπογράμμισε ο κ. Τουμπέκης.

Το σύστημα αυτό, που ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, το εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής. Για να εγκατασταθεί, δε, χρειάστηκε να δημιουργηθεί ειδικός χώρος στο δεύτερο υπόγειο που βλέπει προς τη Φρεαττύδα, ο οποίος πληροί σχολαστικά όλους τους κανόνες ακτινοπροστασίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ