Ωρα… για τον «Tsitsifast» στο Παρίσι

Ωρα… για τον «Tsitsifast» στο Παρίσι

Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, θα τεθεί σε λίγες ώρες (16:00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος από το Νο 5 του κόσμου θα αντιμετωπίσει το Νο1… τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του πιό φημισμένου Γκραν Σλαμ, του Ρολάν Γκαρός με παρουσία περίπου 5.000 φίλων του τένις.

Όταν έχει τέτοιους αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα δεν φοβάται! Παλικάρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παίζει το απόγευμα πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του με αντίπαλο τον απίθανο Νόβακ Τζόκοβιτς, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με την τιτάνια μάχη που έδωσε στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και την ψυχωμένη νίκη του με 3-2 σετ επί του Σάσα Ζβέρεφ.

Σπουδαία και η Μαρία Σάκκαρη, που ναι μεν λύγισε στον ημιτελικό της διοργάνωσης από την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα με 2-1 σετ, όμως δεν αργεί και η δική της στιγμή. Πλησιάζει.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα είναι ότι και στο τένις η χώρα μας διαφημίζεται. Δεν είναι λίγο πράγμα στο χώμα του Παρισιού και σ’ ένα ιστορικό τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός, να ξεδιπλώνεται η ελληνική σημαία και να ηχεί δυνατά ο εθνικός μας ύμνος.

Ό,τι κι αν γίνει στον τελικό, ο Στέφανος έχει πετύχει, έχει θριαμβεύσει. Προφανώς και το βαρύτιμο τρόπαιο είναι το ζητούμενο, αλλά αυτό το παιδί έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο. Μπορεί σήμερα να βρίσκεται στο νούμερο 4 της κατάταξης, όμως γρήγορα, πολύ γρήγορα θα φτάσει στην κορυφή της. Είναι τόση και τέτοια η ποιότητά του, τόση και τέτοια η δουλειά που έχει ρίξει για να φτάσει ίσαμε εδώ που δύσκολα θα του ξεφύγει, σε λίγα χρόνια έστω, ο θρόνος του κόσμου. Προδιαγεγραμμένο μοιάζει. Σίγουρο.

Στις 4 το απόγευμα η καρδιά της Ελλάδας, όλης της Ελλάδας θα χτυπά στη Γαλλία. Είναι η ώρα μας. Ήρθε η στιγμή του. Κι ας είναι απέναντί του ο καλύτερος τενίστας των τελευταίων χρόνων, ο οποίος μάλιστα προκρίθηκε στον τελικό μετά από μια τενιστική παράσταση πολλών αστέρων κόντρα στο έτερο μεγαθήριο του αθλήματος, τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, που μάλιστα θεωρείται σπεσιαλίστας στο χώμα, σ’ ένα αριστουργηματικό παιχνίδι που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες σε διάρκεια.

Ανεπανάληπτος ο «Νόλε» χωρίς αμφιβολία, όμως ο Στέφανος εδώ που έχει φτάσει δεν θα κάνει πίσω. Μόνο μπροστά. Μπορεί και το ξέρει.

Στο «Φιλίπ Σατριέ», ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γερμανού, Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 και ο «Νόλε» νίκησε τον Ισπανό «αυτοκράτορα του χώματος», Ράφα Ναδάλ με 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2.

«Ηταν ένα όνειρο που έκαν από παιδί, όταν έπαιζα στα γήπεδα της Γλυφάδας. Και τώρα είμαι εδώ. Είναι η πιό σημαντική νίκη στην καριέρα μου», δήλωνε λίγο μετά τον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς, ενώ ο Τζόκοβιτς, ζητούσε λίγο περισσότερο χρόνο ανάπαυσης, τοποθετώντας τον αγώνα με τον Ναδάλ στους τρεις καλύτερους που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια που παίζει τένις σε κορυφαίο επίπεδο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ