Οικοδομική… άνθιση στα Καμίνια

Οικοδομική… άνθιση στα Καμίνια

Η ένταξη μεγάλου τμήματος των Καμινίων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που σημαίνει ότι θα γίνει ολιστική αναβάθμιση της ιστορικής αυτής γειτονιάς του Πειραιά, με σειρά έργων και παρεμβάσεων, το κόστος των οποίων προϋπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η ανάπλαση της λεωφόρου Δωδεκανήσου, του κεντρικότερου μετά την Αγίου Ελευθερίου δρόμου της περιοχής, έχουν ανοίξει την… όρεξη των επενδυτών, που τρέχουν να αγοράσουν παλαιά ακίνητα όσο είναι ακόμα χαμηλά οι τιμές τους, δηλαδή πριν από την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν.

Έτσι, πολλά ακίνητα στη Βασιλικών, στην Προποντίδος, στη Σερίφου και άλλες οδούς άλλαξαν χέρια και ήδη βρίσκονται στη διαδικασία της κατεδάφισης. Επίσης, κάποιοι ιδιοκτήτες γκρεμίζουν τα παλαιά τους σπίτια περιμένοντας την ευκαιρία να τα οικοδομήσουν.

Κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες μάλιστα έχουν προχωρήσει στην ανέγερση κτιρίων που θα γίνουν κατοικίες, κατά κύριο λόγο, και έχουν εξωραΐσει με δικά τους έξοδα και τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα ή απέναντι προκειμένου να φαίνεται αναβαθμισμένη όλη η περιοχή, και να πιάσουν καλύτερη τιμή τα σπίτια που κατασκευάζουν.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ