Ο Τζόκοβιτς σήκωσε το Rolland Garros – Μπράβο στον Στέφανο Τσιτσιπά – Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής

Ο Τζόκοβιτς σήκωσε το Rolland Garros – Μπράβο στον Στέφανο Τσιτσιπά – Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής

O μεγάλος Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του συγκινητικού Στέφανου Τσιτσιπά με ανατροπή από το 0-2 στον τελικό του Roland Garros και κατέκτησε το 19ο Grand Slam της τεράστιας καριέρας του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην παρθενική του εμφάνιση του σε τελικό Ρολάν Γκαρός, (έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο), έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου καθώς κέρδιζε με 2-0 σετ τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά ο αντίπαλος του έκανε την ολική ανατροπή και βγήκε νικητής με 2-3 σετ (7-6, 6-2, 3-6, 2-6, 4-6).

Ο Έλληνας πρωταθλητής είπε χαρακτηριστικά: «Ο Νόλε μας έχει δείξει πόσο μεγάλες εμφανίσεις έχει κάνει. Εμπνέομαι από τα πράγματα που έχει κάνει και θα είμαι ευγνώμων αν πετύχω τα μισά από αυτά».

Ο Τσιτσιπάς αναφερόμενος στον τελικό είπε: «Ήταν πολύ μεγάλη μάχη, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, με όλες μου τις δυνάμεις. Πρώτη φορά έπαιξα σε αυτόν τον τελικό και είμαι πολύ χαρούμενος με την διαδρομή μου στη διοργάνωση».

Ο Στέφανος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προπονητές του και τους ανθρώπους που τον στήριξαν στο τουρνουά λέγοντας: «Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα, με την ομάδα μου διαρκώς να με στηρίζουν, και να με βοηθούν να πετύχω τους στόχους μου και τα όνειρα μου. Ευχαριστώ το Ρολάν Γκαρός και ελπίζω να επιστρέψω και να δώσω ένα ωραίο θέαμα και πάλι».

Ο Τζόκοβιτς που παραμένει στη πρώτη θέση στη παγκόσμια κατάταξη κατέκτησε τον 19ο τίτλο σε Gran Slam και έφτασε σε απόσταση αναπνοής τους Ναδάλ και Φέντερερ που έχουν από 20.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>What a tournament ?<a href=”https://twitter.com/hashtag/RolandGarros?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#RolandGarros</a> | <a href=”https://twitter.com/DjokerNole?ref_src=twsrc%5Etfw”>@DjokerNole</a> <a href=”https://t.co/BJEXSR8xnj”>pic.twitter.com/BJEXSR8xnj</a></p>&mdash; Roland-Garros (@rolandgarros) <a href=”https://twitter.com/rolandgarros/status/1404128323714826246?ref_src=twsrc%5Etfw”>June 13, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>


Σχολιάστε εδώ