Ο μεγάλος Τσιτσιπάς με “άσσο” στον τελικό του Roland Garros! – Ο πρώτος Έλληνας τενίστας σε τελικό Γκραν Σλαμ

Ο μεγάλος Τσιτσιπάς με “άσσο” στον τελικό του Roland Garros! – Ο πρώτος Έλληνας τενίστας σε τελικό Γκραν Σλαμ

Παλικάρι ο Στέφανος, παρών στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του. Μετά απο ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Σβέρεφ μετά από 5 σετμε 3-2.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι και στο τένις η χώρα μας διαφημίζεται. Δεν είναι λίγο πράγμα στο χώμα του Παρισιού και σ’ ένα ιστορικό τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός να ξεδιπλώνεται η ελληνική σημαία και να ηχεί δυνατά ο εθνικός μας ύμνος. Ό,τι κι αν γίνει στον τελικό, ο Στέφανος έχει πετύχει, έχει θριαμβεύσει. Προφανώς και το βαρύτιμο τρόπαιο είναι το ζητούμενο, αλλά αυτό το παιδί έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο. Μπορεί σήμερα να βρίσκεται στο νούμερο «4» της κατάταξης, όμως γρήγορα, πολύ γρήγορα θα φτάσει στην κορυφή της. Είναι τόση και τέτοια η ποιότητά του, τόση και τέτοια η δουλειά που έχει ρίξει για να φτάσει ίσαμε εδώ, που δύσκολα θα του ξεφύγει, σε λίγα χρόνια έστω, ο θρόνος του κόσμου. Προδιαγεγραμμένο μοιάζει. Σίγουρο.

Στις 4 το απόγευμα την Κυριακή η καρδιά όλης της Ελλάδας θα χτυπά στη Γαλλία. Είναι η ώρα μας. Ήρθε η στιγμή του.

Τσιτσιπάς: «Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου»

Με δάκρυα στα μάτια, απ’ την έντονη συναισθηματική φόρτισή του, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως «…αυτή τη στιγμή, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οι ρίζες μου, πως ξεκίνησα από ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στο Ρολάν Γκαρός. Ποτέ δεν φανταζόμουν…» ήταν το πρώτο σχόλιό του, χωρίς να μπορέσει να το ολοκληρώσει όπως θα ήθελε, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Ήταν τόσο έντονο στο 5ο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ του αγώνα, γιατί έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα σήμερα. Μου έδωσε μεγάλη ώθηση και υποστήριξη. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα πως θα είχα ευκαιρίες για να ξαναμπώ στη μάχη. Είπα στον εαυτό μου “να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη”. Αισθάνθηκα πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις στον αγώνα και σίγουρα αυτή είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα».


Σχολιάστε εδώ