Επίθεση κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα και αυτόνομη πορεία η στρατηγική της Φώφης Γεννηματά

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα και αυτόνομη πορεία η στρατηγική της Φώφης Γεννηματά

Την τακτική τής κατά μέτωπον επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έχει επιλέξει η Φ. Γεννηματά, ανεβάζοντας σταδιακά τους τόνους της κριτικής της. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια για συνεργασίες, συμπορεύσεις κ.ά., που διαδίδονται από… αριστερά και δεξιά.

Η κ. Γεννηματά απευθύνει πρόσκληση προς τα παλιά στελέχη, που δεν έχουν ακόμη ε­νταχθεί σε κάποιο κόμμα ή δεν έχουν επενδύσει σε καρέκλες, να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχειά του, που είναι το Κίνημα αλλαγής.

Στην κορυφή της αντιπολιτευτικής φαρέτρας του Κινήματος Αλλαγής αυτήν την περίοδο βρίσκεται το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τις αλλαγές στα εργασιακά. «Το νομοσχέδιο δημιουργεί εργασιακή ζούγκλα, καταργεί το οκτάωρο και κάνει κανόνα τη μαύρη εργασία», τονίζει η κ. Γεννηματά και προαναγγέλλει σκληρή στάση του Κινήματος εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Σε υψηλούς τόνους είναι και η κριτική για το ζήτημα της εγκληματικότητας, με τα πυρά να έχουν στόχο τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη όσο και τον Κυρ. Μητσοτάκη. «Το οργανωμένο έγκλημα είναι στους δρόμους και η κυβέρνηση στέλνει την Αστυνομία στα πανεπιστήμια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της κ. Γεννηματά. Στελέχη δε
του Κινήματος έθεσαν ακόμη και θέμα παραίτησης του κ. Χρυσοχοΐδη.

Ψηλά στην ατζέντα της κ. Γεννηματά παραμένει το ζήτημα της πανδημίας και των χειρισμών εκ μέρους της κυβέρνησης. Σε πρόσφατη συνέντευξή της σημείωσε ότι (η κυβέρνηση) στην πρώτη φάση άνοιξε δραστηριότητες πιστεύοντας ότι κέρδισε τον κορονοϊό, δεν διοχέτευσε τα χρήματα για τη στήριξη των αδυνάτων με σωστό τρόπο, δεν στήριξε το ΕΣΥ, αφήνοντάς το χωρίς κρεβάτια ΜΕΘ, και, τέλος, άφησε τους νοσηλευτές με το χειροκρότημα και χωρίς να έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι αρνείται τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και απορρίπτει ασυζητητί τις προτάσεις τους. Στόχος του, όπως υπογράμμισε, είναι τα big deals με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτών που έχουν πραγματικά α­νάγκη.

Τέλος, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η πρόσφατη συνάντηση Ν. Δένδια – Μ. Τσαβούσογλου «δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό, πρακτικό α­ποτέλεσμα και έμεινε στις διακηρύξεις προθέσεων». Ως εκ τούτου, επισημαίνει ότι «τα προβλήματα με τις προκλήσεις και τις επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας παραμένουν». Εν όψει της συνάντησης Κυρ. Μητσοτάκη και Τ. Ερντογάν υπογραμμίζει ότι πρέπει να προετοιμαστεί σωστά ώστε να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ