Ελλάδα 2.0: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν την άλλη εβδομάδα

Ελλάδα 2.0: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν την άλλη εβδομάδα

Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», αναμένεται να περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα των Εθνικών Σχεδίων που θα λάβουν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άλλη εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τις πρώτες αξιολογήσεις των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα naftemporiki.gr, στη πρώτη αυτή λίστα θα περιλαμβάνεται και το «Ελλάδα 2.0». «Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα αρχίσουν να εισρέουν τις ερχόμενες εβδομάδες. Έως σήμερα έχουμε λάβει 23 εθνικά σχέδια» τόνισε η κ. Φον Ντερ Λάιεν συμπληρώνοντας ότι «η πράσινη και η ψηφιακή ανάκαμψη είναι έτοιμες να ξεκινήσουν».

Όσον αφορά τις εκταμιεύσεις των χρημάτων, δηλαδή της προκαταβολής που αντιστοιχεί στο 13% από το σύνολο των 30,5 δισ. ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα, ύψους γύρω στα 4 δισ. ευρώ, αναμένονται εντός του Ιουλίου. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  δήλωσε ότι «αν όλα πάνε καλά, τα πρώτα χρήματα θα εκταμιευθούν στα κράτη-μέλη τον Ιούλιο».


Σχολιάστε εδώ