Έργα «πολιτισμένων»

Έργα «πολιτισμένων»

Μέσα σε ένα παλιό σχολείο, που είχε ιδρυθεί για την αφομοίωση των αυτόχθονων κατοίκων, βρέθηκαν θαμμένα 215 παιδιά!

«Τα νέα αυτά σπαράζουν την καρδιά μου», σημειώνει ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Φρικτή και απίστευτη είναι η ανακάλυψη στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και χρειάστηκε δεκαετίες για να δει το φως της δημοσιότητας, ενώ συγκλονισμένα δείχνουν να είναι τα συνεργεία ανασκαφής μετά την ανακάλυψη αυτού του μακάβριου ευρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, τα λείψανα που εντοπίστηκαν στο οικοτροφείο «Kamloops Indian Residential School» ανέρχονται στα 215! Το συγκεκριμένο οικοτροφείο είχε ιδρυθεί για την αφομοίωση των αυτόχθονων κατοίκων, αλλά τελικά έβαλε λουκέτο το 1978.

«Ήταν οδυνηρή η στιγμή κατά την ο­ποία πληροφορήθη­κα ότι οι εικασίες μας βγήκαν πράγματι αληθινές», δήλωσε ο Χάρβι Μάκλιοντ, ο οποίος φοίτησε στο σχολείο για δύο χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο CNN. «Η ιστορία είναι τόσο εξωπραγματική, αλλά χθες έγινε πραγματικότητα για πολλούς από εμάς που ανήκαμε σε αυτήν την κοινότητα», πρόσθεσε. Η κοινότητα Tk’emlups te Secwepemc, στο νότιο τμήμα της Βρετανικής Κολομβίας, όπου βρισκόταν το σχολείο, προέβη σε δήλωση αργά την Πέμπτη, λέγοντας ότι πρόκειται για «μια αδιανόητη απώλεια, για την οποία πολλά είχαν ακουστεί –για τα οποία δεν υπήρξαν στοιχεία– και τελικά επιβεβαιώθηκαν».

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη βοήθεια ενός ειδικού ραντάρ, οδηγηθήκαμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εντοπίστηκαν 215 λείψανα μαθητών της ινδικής σχολής ‘‘Kamloops Indian Residential School’’», δήλωσε η επικεφαλής της κοινότητας Ροζάν Κασίμιρ. «Εξάλλου, δεν υπήρξαν πιστοποιητικά θανάτου των παιδιών», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ