Αποστρατεύει και μετακινεί υπουργούς ο Μητσοτάκης – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

Αποστρατεύει και μετακινεί υπουργούς ο Μητσοτάκης – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

Eπανήλθαν στο προσκήνιο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα σενάρια περί ανασχηματισμού, με τις πληροφορίες (φήμες) να τον τοποθετούν εντός του Ιουλίου, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο πρόσωπα αλλά και δομές, ενώ έμφαση θα δοθεί στο μέτωπο της οικονομίας και της ανάπτυξης, με άξονα το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αποστρατεία ορισμένων υπουργών, μετακινήσεις άλλων, προσθήκη νέων υφυπουργών περιλαμβάνει το… μενού του Μεγάρου Μαξίμου, εάν κι εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει αυτήν τη φορά να προχωρήσει σε γενναίες τομές και δεν «κάνει πίσω» για να μη διαταραχθούν οι εσωτερικές ισορροπίες. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις δύο… απόπειρες ανασχηματισμού, η πρώτη από τις οποίες ήταν το καλοκαίρι του 2020 και η δεύτερη τον περασμένο Ιανουάριο. Όταν με τις επιλογές του ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν είχε διευθετήσει τις εκκρεμότητες αλλά είχε προσθέσει κι άλλες.

Τα σενάρια αυτά προϋπήρχαν, αλλά ενισχύθηκαν από σχετικές αναφορές προσώπων που βρίσκονται στο εγγύτερο περιβάλλον του πρωθυπουργού και ενδεχομένως να εκφράζουν τις προθέσεις (σκέψεις) του. Όπως ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος σε σχέση με τις επιδόσεις των υπουργών είπε ότι «ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία και οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο». Αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός αξιολογεί διαρκώς όλους τους υπουργούς».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί διχογνωμία ως προς τον χρόνο που χρειάζεται να γίνουν οι αλλαγές. Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου σημειώνουν ότι οι νέοι υπουργοί θα έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν εν όψει του δύσκολου φθινοπώρου. Στην αντίπερα όχθη, αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου τονίζουν ότι, αν είναι νωρίτερα το restart (επανεκκίνηση) που επιδιώκει ο πρωθυπουργός, θα χαθεί στις… θερινές διακοπές και στις παραλίες!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ