Αντώνης Μήνου στο “Π”: Πρωτόγνωρο το φετινό Euro

Αντώνης Μήνου στο “Π”: Πρωτόγνωρο το φετινό Euro

Του
ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝΟΥ
Παλαίμαχου Διεθνούς Τερματοφύλακα


Πρωτόγνωρο πράγμα το φετινό με τη διοργάνωση του Euro. Το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν σε διαφορετικές χώρες και όχι σε μία ή το πολύ σε δύο δεν ξέρω αν θα προσδώσει αίγλη στον θεσμό. Δεν σας κρύβω επίσης ότι με προβληματίζει το θέμα με τον κορονοϊό και εύχομαι να μην επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές από την πανδημία, που ακόμη δεν έχει φύγει από τη ζωή μας και δεν γνωρίζουμε πότε θα συμβεί αυτό.

Επιπλέον, ένα άδειο ή μισοάδειο γήπεδο δεν εμπνέει σε καμιά περίπτωση, χώρια τις μεταφορές που θα απαιτηθούν, από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά για τον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον για όσους θα κληθούν να αγωνιστούν. Θα είναι δύσκολα και σίγουρα η φετινή συγκυρία δεν έχει την παραμικρή σχέση με παλαιότερες.

Στο αγωνιστικό μέρος, φαβορί ασφαλώς υπάρχουν, ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, κάτι μου λέει πως ούτε τώρα θα λείψουν οι εκπλήξεις αλλά και τα πολλά γκολ. Δεν θεωρώ απίθανο να ξεχωρίσουν κάποια από τα αουτσάιντερ, όπως είναι η Ελβετία, η Δανία και η Ρωσία, και να προχωρήσουν πιο ψηλά. Ασφαλώς, στην πρώτη γραμμή παραμένουν η Γαλλία, η απολύτως ισορροπημένη Πορτογαλία, η Αγγλία, η Ιταλία και το Βέλγιο. Όσο για τους Γερμανούς, ίσως προβληματίσουν αυτήν τη φορά, λόγω κυρίως της επικείμενης αλλαγής προπονητή και του γερασμένου από άποψη αγωνιστικού κορεσμού ρόστερ.

Όπως και να ‘χει, εύχομαι το Euro να δώσει μια διέξοδο σε όλους όσοι αγαπούμε το καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Και μαζί μια νότα αισιοδοξίας και ανεμελιάς στα δύσκολα που περνάμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: soccerpractor.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ