Να τι μαγειρεύει ο νομπελίστας μας κ. Πισσαρίδης: Δεν μπορεί η δουλειά να σταματάει στα 62!

Να τι μαγειρεύει ο νομπελίστας μας κ. Πισσαρίδης: Δεν μπορεί η δουλειά να σταματάει στα 62!

-Πρέπει να δουλεύει και ο 70άρης!

Ποιος το λέει; Ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης εν όψει των… δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πάρει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι συνταξιούχοι τού φταίνε του κύπριου νο­μπελίστα. Το είπε ευθέως σε συνέντευξή του. Όταν ρωτήθηκε αν «η γήρανση του πληθυσμού αναδεικνύεται σε σημαντικό πρόβλημα», η απά­ντηση του κ. Χρ. Πισσαρίδη ήταν: «Χρειάζονται μέτρα για αύξηση της απασχόλησης στις γυναίκες, στους νέους και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Ένας εβδομηντάρης μπορεί να συνεχίσει να απασχολείται, όχι όπως ο τριαντάρης, αλλά σε κάποια μορφή απασχόλησης στα 62»!

Θα υπάρχει πρόβλημα!
Έριξε, όμως, κι άλλη βόμβα ο νομπελίστας μας: «Αν αρχίσουν να ανεβαίνουν τα επιτόκια, κάτι που δεν φαίνεται σε ένα δύο χρόνια, τότε θα υπάρξει πρόβλημα. Το χρέος, όχι μόνο της Ελλάδας, της Ιταλίας και άλλων χωρών, μπορεί να είναι μη βιώσιμο. Και κάτι πρέπει να γίνει. Κάποια διαγραφή χρέους ή τουλάχιστον ενός μεγάλου μέρους του χρέους είναι η καλύτερη λύση. Είναι ευκολότερο να γίνει με το χρέος που διακρατεί η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)».

Κι αν δεν υπάρξει διαγραφή, τι γίνεται, κύριε Πισσαρίδη;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ