Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Εξαιρετική η Εθνική στις Βρυξέλλες, σούπερ εμφάνιση ο Μασούρας

Βέλγιο – Ελλάδα 1-1: Εξαιρετική η Εθνική στις Βρυξέλλες, σούπερ εμφάνιση ο Μασούρας

Η Εθνική απέσπασε 1-1 από το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, έχοντας πολύ καλή εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Τζαβέλλας ήταν ο σκόρερ της γαλανόλευκης, που είχε σε σπουδαία βραδιά τον Μασούρα, ο οποίος ήταν πανταχού παρών.

Η αγαπημένη των Ελλήνων απέσπασε ισοπαλία από την Νο1 ομάδα στο ranking της FIFA…

Τον Σεπτέμβριο έρχονται πολύ “δυνατά” παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και με την εμφάνιση στο Βέλγιο αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Στον αγώνα της Πέμπτης το προβάδισμα για τους Βέλγους το έδωσε οΤοργκάν Αζάρ και ισοφάρισε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Η Εθνική Ομάδα μπήκε στο ματς με διάθεση να κυνηγήσει το παιχνίδι και στο 3’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα.

Στο 10’ από ωραία κίνηση και γύρισμα του Μασούρα η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα ο οποίος σούταρε με τη μία από το ύψος της περιοχής, όμως ο Μινιολέ διατήρησε το «μηδέν» στην εστία του.

Έπειτα η Εθνική του Βελγίου άρχισε να ανεβάζει… στροφές και στο 14’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λουκάκου καθώς απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βλαχοδήμος.

Στο 20’ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Τοργκάν Αζάρ ενώ ο ίδιος είχε και δοκάρι στο 36’ σε πλασέ απ’ τα τρία μέτρα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακασέτας είχε σουτ λίγο άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Μινιολέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της Ελλάδας δεν άφησε περιθώρια στους Βέλγους ενώ έφτασε κοντά στο γκολ σε προσπάθεια του Μασούρα στο 61’, που έδιωξε με υπερένταση στη γωνία του ο Μινιολέ.

Η επιμονή της ελληνικής ομάδας επιβραβεύτηκε στο 66’ ισοφαρίζοντας το σκορ με το τέρμα του Γιώργου Τζαβέλλα.

Από καλοτραβηγμένο φάουλ του Μασούρα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε μία παράτολμη κεφαλιά-ψαράκι που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μινιολέ κι ο Τζαβέλλας από κοντά με πλασέ έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολλανδός τεχνικός έκανε κι άλλες δοκιμές με το ντεμπούτο ου Σάλιακα

Το επόμενο φιλικό για την Εθνική Ελλάδας είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (06/06, 20:00) με τη Νορβηγία στη Μάλαγα.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Χένεσι (Ιρλανδία)
Κίτρινες: –

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90’ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82’ Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74’ Καστάνιε), Ντοκού (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (46’ Μπατσουαγί), Καράσκο (74’ Σαντλί).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80’ Σάλιακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69’ Σιώπης), Γαλανόπουλος (69’ Ζέκα), Γιαννούλης, Μπακασέτας (80’ Μάνταλος), Μασούρας, Παυλίδης (60’ Πέλκας).


Σχολιάστε εδώ