Πρεμιέρα της κρουαζιέρας στον Πειραιά, με υποσχέσεις – Τι είπε ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος στο “Π”

Πρεμιέρα της κρουαζιέρας στον Πειραιά, με υποσχέσεις – Τι είπε ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος στο “Π”

Με πάρα πολλές ελπίδες ξεκίνησε η σεζόν για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά, αφού ήδη την περασμένη βδομάδα δύο πλοία προσέγγισαν το λιμάνι, ύστερα από πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας.

Όπως ανέφερε στο «Π» ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της ΟΛΠ Νεκτάριος Δεμενόπουλος, φέτος έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα προσεγγίσουν τον Πειραιά πάνω από 450 κρουαζιερόπλοια. Αυτό θα αποτελέσει μια τονωτική ένεση για τον τομέα της κρουαζιέρας στη χώρα μας, αφού το 2019 είχαμε στον Πειραιά 622 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ πέρυσι ούτε 40.



 Πάνω από 450 κρουαζιερόπλοια αναμένονται φέτος


Όπως είπε ο κ. Δεμενόπουλος, το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κρίσιμο κόμβο για την επιτυχή επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα 40 πλοία έχουν δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσουν τον Πειραιά ως homeport, δηλαδή λιμάνι άφιξης και επιβίβασης. Θα υπάρχουν, επίσης, 190 αφίξεις διέλευσης, με 33 πλοία transit και 12 αφίξεις για ανεφοδιασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες αφίξεις, πάνω από τις μισές, έχουν προγραμματιστεί για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα έγινε μεγάλη σύσκεψη στον ΟΛΠ με θέμα την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της κρουαζιέρας και τη βέλτιστη εφαρμογή των διαδικασιών υποδοχής επιβατών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αυτοψία στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού, τους τερματικούς σταθμούς της κρουαζιέρας και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας επιθεωρήθηκαν και οι τρεις αίθουσες που παραχώρησε η ΟΛΠ, ε­ντός του προβλήτα κρουαζιέρας, στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της Περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Διαπιστώθηκε πάντως ότι στο Λιμάνι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών και μπορεί να υποστηρίξει την επανεκκίνηση του κλάδου της κρουαζιέρας, εξυπηρετώντας το σύνολο των πλοίων που έχουν κάνει αίτηση να έρθουν.

Οι υπεύθυνοι της ΟΛΠ έχουν βάλει στοίχημα να αποτελέσει το λιμάνι του Πειραιά υγειονομικό πρότυπο, να μην προκύψει κανένα πρόβλημα σε όλη τη σεζόν και να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας μετά τον κορονοϊό στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ