Η χολέρα ξαναχτυπά…

Η χολέρα ξαναχτυπά…

«Επιδημία χολέρας εξαπλώνεται στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον είκοσι ανθρώπους μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ πάνω από 300 άνθρωποι χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία», δήλωσε την προπερασμένη Τρίτη υγειονομικός αξιωματούχος.

Η Νιγηρία, από τις κυριότερες παραγωγούς πετρελαίου στην Αφρική, πλήττεται ιδιαίτερα από ασθένειες που ευνοούνται από την άσχημη κατάσταση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, λόγω των ανύπαρκτων ή άσχημα συντηρημένων υποδομών και της έλλειψης επενδύσεων.

«Η επιδημία έχει εκδηλωθεί σε εννέα περιφέρειες της πολιτείας Μπάουτσι, με την ομώνυμη πρωτεύουσά της να πλήττεται περισσότερο», δήλωσε στον Τύπο ο Μοχάμεντ Μαϊ­γκόρο, επικεφαλής υγειονομικός α­ξιωματούχος της πολιτείας.

«Έχουμε καταγράψει ως αυτό το στάδιο 20 θανάτους και 322 κρούσματα χολέρας σε εννέα περιφέρειες στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων», είπε και πρόσθεσε: «Η πρωτεύουσα Μπάουτσι πλήττεται περισσότερο, με τους μισούς θανάτους και 147 κρούσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα κρούσματα αυξάνονται και η κυβέρνηση ζήτησε από το σύνολο των 20 περιφερειών της πολιτείας να ενεργοποιήσουν κλιμάκια για την α­ντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και να θέσουν σε λειτουργία συγκεκριμένα κέντρα καραντίνας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: defence-point.gr


Σχολιάστε εδώ