Κτηματολογικά νέα…

Κτηματολογικά νέα…

Στην Καλαμάτα βρέθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και εγκαινίασε το νέο υποκατάστημα Καλαμάτας του Κτηματολογικού Γραφείου Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη.

Τρία ακόμα νέα κτηματολογικά γραφεία τον Ιούνιο

Τρία ακόμα κτηματολογικά γραφεία ανοίγουν, μεθαύριο, Τρίτη 1η Ιουνίου, στον Πύργο Ηλείας, στις 15 Ιουνίου στα Τρίκαλα και στις 17 Ιουνίου στην Άμφισσα, ενώ από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζουν αυτοψίες σε όλα τα κτηματολογικά γραφεία, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους τοπικούς επιστημονικούς φορείς.

Προανάρτηση σε Γρεβενά και Λασίθι

Άρχισε την περασμένη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 η διαδικασία της ηλεκτρονικής προανάρτησης για όσους δήλωσαν την ιδιοκτησία τους σε περιοχές των Γρεβενών και του Λασιθίου. Οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών μπορούν μέχρι τις 7 Ιουλίου 2021 να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους.

Ενίστανται για τις ενστάσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτηματολογικό γραφείο οργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη 27 Μαΐου οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, απαιτώντας να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσίων από το Δημόσιο (το οποίο κατέθεσε χιλιάδες ενστάσεις), μέσω της άμεσης ψήφισης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιλύει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα.

Απάντηση στη Βουλή για τα κληροτεμάχια

Οι προθεσμίες για την επικύρωση ανώμαλων δικαιοπραξιών (π.χ. στα κληροτεμάχια) παρατάθηκαν μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024, συνεπώς οι πολίτες πρέπει να καταθέσουν στο ειρηνοδικείο τις αιτήσεις αναγνώρισης, τις οποίες το Κτηματολόγιο θα κάνει δεκτές, απάντησε ο υφυπουργός Κτηματολογίου Γιώργος Στύλιος σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κε­γκέρογλου.

Θα «αναρρώσει» στο παλιό Νοσοκομείο Ρόδου το Κτηματολόγιο

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, τον Ιούλιο θα τεθεί σε λειτουργία το 30% – 40% των υπηρεσιών του Κτηματολογίου Ρόδου και τους επόμενους τρεις μήνες θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, μεταφερόμενο στο παλιό νοσοκομείο της Ρόδου. Η εφημερίδα «Ροδιακή» όμως αναρωτιέται γιατί δεν μεταφέρθηκε εκεί από την αρχή…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ