Δεν ήταν ποντικός, ήταν… πύθωνας

Δεν ήταν ποντικός, ήταν… πύθωνας

Πολλές φορές τα βράδια νομίζουμε ότι ακούμε διάφορους περίεργους ήχους, οι οποίοι τελικά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Κάτι όμως που δεν ισχύει στην περίπτωση μιας οικογένειας στην Αυστραλία.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Μπρίσμπεϊν και έβλεπαν τηλεόραση, όταν άκουσαν κάτι ασυνήθιστο από την κουζίνα και πήγαν να δουν τι ήταν.

Το θέαμα που αντίκρισαν τους σόκαρε, καθώς ήταν ένα τεράστιο φίδι που είχε καταφέρει να εισχωρήσει εκεί για να βρει καταφύγιο.

Αμέσως ειδοποίησαν την επιχείρηση Brisbane North Snake Catchers, που ειδικεύεται σε αυτές τις περιπτώσεις και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο για να αναλάβει δράση.

Όπως αποδείχθηκε, το φίδι ήταν ένας πύθωνας τριών μέτρων, που ζύγιζε οκτώ κιλά και είχε 100 δόντια, όμως ευτυχώς δεν ήταν δηλητηριώδης. Βέβαια, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ένα τέτοιο ζώο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, έστω και αν δεν είναι σοβαρός…

Έπειτα από προσπάθεια μίας ώρας, η εταιρεία κατάφερε να το εγκλωβίσει, τον έβγαλε έξω από το σπίτι και το απελευθέρωσε σε μια θαμνώδη περιοχή.

Επειδή η θερμοκρασία στην περιοχή αρχίζει και πέφτει αυτήν την εποχή, τα φίδια ψάχνουν ζεστά μέρη για καταφύγιο και το βρήκαν στη «φιλόξενη» κουζίνα της οικογένειας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: dialogos.com.cy


Σχολιάστε εδώ