Κουτσούμπας: Σε πόλεμο η εργατική τάξη

Κουτσούμπας: Σε πόλεμο η εργατική τάξη

Μήνυμα αντίστασης και πάλης κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για τα εργασιακά εξέπεμψε ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση που οργάνω­σε το ΚΚΕ την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος. Προειδοποίησε δε ότι ο αγώνας του κόμματος αλλά και των εργαζομένων θα είναι μαζικός, όσο και σκληρός.

«Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη σε εμάς. Μπαίνουμε όλοι και όλες στη μάχη. Ακόμα περισσότεροι και περισσότερες από ό,τι πριν. Στον πόλεμο η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει άλλο δρόμο παρά να απαντήσει με πόλεμο», σημείωσε. Απευθυνόμενος προς όσους «καταλαβαίνουν πολύ καλά τι έρχεται, αλλά ακόμα αναρωτιούνται τι και αν μπορεί να αλλάξει», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε: «Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και εδώ είναι η δύναμη των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε ότι «συνεχίζει και βαθαίνει την επίθεση σε κατακτήσεις των εργατοϋπαλλήλων, που επέφεραν οι προηγούμενοι νόμοι σε μια περίοδο πάνω από δέκα χρόνια». «Είναι συντριπτικό το χτύπημα που επιφέρει στα εργασιακά δικαιώματα, με την εξαφάνιση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργηση του οκταώρου, την επιβολή της δεκάωρης δουλειάς, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε πως «ό,τι και να κάνουν ο Χατζηδάκης, τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, ο ΣΕΒ, οι άλλες εργοδοτικές Ενώσεις, τα διάφορα παπαγαλάκια, για να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και την κόλαση που φτιάχνουν για τους εργαζόμενους, δεν θα τα καταφέρουν».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του αντεργατικού εκτρώματος. «Να πληρώσουν και να τιμωρηθούν πολιτικά όλοι οι εμπνευστές του και όσοι συνέβαλαν ως κυβερνήσεις να φτάσουμε έως αυτό το σημείο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ