Μπλόκο από τη Σόφια…

Μπλόκο από τη Σόφια…

Ο γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μά­ας δήλωσε ότι το Βερολίνο είναι εναντίον κάθε ιδέας για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, με αφορμή τα σενάρια περί εγγράφων και προτάσεων που προέβλεπαν αλλαγή συνόρων όχι μόνο στο Κόσοβο αλλά και στη Βοσνία.

Βεβαίως, η Γερμανία ήταν αύτη που με εμμονή στήριξε την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για δύο τουλάχιστον σκληρούς πολέμους, με χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές, που ακόμη πληρώνουν οι βαλκανικοί λαοί.

Οι δηλώσεις του κ. Μάας έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον βορειομακεδόνα ΥΠΕΞ Μπουγιάρ Οσμάνι και έχει ενδιαφέρον ότι ο γερμανός ΥΠΕΞ δεν τόλμησε καν να συστήσει στη Βουλγαρία να αλλάξει στάση και να μη θέτει εμπόδια για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά απλώς πρότεινε να τα βρουν οι ιστορικοί των δύο χωρών διμερώς, χωρίς έξωθεν πιέσεις.

Θυμόμαστε όμως τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκούσε το Βερολίνο, ειδικά και την περίοδο της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να υποχωρήσει η χώρα μας στο θέμα της ονομασίας… Απλώς μάλλον παίρνει το μήνυμα από τη Σόφια, η οποία δεν πρόκειται να «διαπραγματευθεί» όπως η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση…

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ