Κόντρα ο Μεϊμαράκης

Κόντρα ο Μεϊμαράκης

Διπλή παρέμβαση Β. Μεϊμαράκη με… στόχο την Τουρκία. Στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και επισήμανε ότι αν ο Τ. Ερντογάν δεν αλλάξει συμπεριφορά θα οδηγήσει την Ευρώπη στον πλήρη και οριστικό τερματισμό των συζητήσεων.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σημείωσε επίσης ότι ο τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί τα θέματα εξωτερικής πολιτικής για να συσπειρώσει το ακραίο ακροατήριό του. Ένα 24ωρο αργότερα, ο κ. Μεϊμαράκης και οι άλλοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μέτωπο!

Συναγερμό έχει σημάνει μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύονται ή σκοπεύουν να πολιτευθούν στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών η είδηση ότι υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα είναι στις επόμενες εκλογές ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Στις προηγούμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε τρεις βουλευτές, ένας εξ αυτών ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης, συν τον Μ. Βαρβιτσιώτη και τον Γ. Λοβέρδο. Η παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη δυσκολεύει τα πράγματα για όλους τους άλλους. Πόσω μάλλον όταν οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, οπότε στον Δυτικό Τομέα η ΝΔ θα εκλέξει στην καλύτερη περίπτωση δύο βουλευτές. Έχει να… φάει υπόγειο πόλεμο από τους δεξιούς ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται…

Πληροφορούμαι ότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι πλέον εύκρατο και υγιεινό για τον Γ. Γεραπετρίτη, ότι έχει πάψει να έχει την… απόλυτη εύνοια του πρωθυπουργού. Αιτία, λένε οι κακές γλώσσες, η εμπλοκή του σε κάποιες «σκοτεινές υποθέσεις» αλλά και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις (πρωτοβουλίες) του πέρα και έ­ξω από τις αρμοδιότητές του. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να προξενήσει μεγάλη έκπληξη, λένε οι ίδιες πηγές, αν στον ανασχηματισμό ο κ. Γεραπετρίτης τοποθετηθεί σε θεσμικής φύσεως υπουργείο και απομακρυνθεί από το στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη. Πώς το είπαν αυτό; Και τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται…

Σκορποχώρι…

Εικόνα αποδιάρθρωσης παρουσιάζει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Δεκάδες στελέχη έχουν μετακομίσει σε θέσεις συμβούλων, ειδικών συνεργατών υπουργών, υφυπουργών κ.ά. Ακόμη περισσότεροι έχουν καταλάβει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, σε διοικήσεις οργανισμών και φορέων του Δημοσίου.

Ελάχιστοι έχουν απομείνει να ασχολούνται με τα αμιγώς κομματικά ζητήματα, ο γραμματέας Γ. Στεργίου, ο γενικός διευθυντής Γ. Μπρατάκος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης. Τα κεντρικά γραφεία είναι σχεδόν άδεια. Το ερώτημα που τίθεται από αρκετούς είναι το εξής: Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσιζε να πάει σε πρόωρες εκλογές, πώς θα μαζευόταν όλο αυτό το… σκορποχώρι;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ