Γκαρά στη Βουλή για συρρίκνωση και υποβάθμιση υπηρεσιών ΕΛΤΑ στον Ν. Έβρου

Γκαρά στη Βουλή για συρρίκνωση και υποβάθμιση υπηρεσιών ΕΛΤΑ στον Ν. Έβρου

Ερώτηση που αφορά στη συνεχή συρρίκνωση και υποβάθμιση, με ευθύνη της κυβέρνησης, των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στον Ν. Έβρου, καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις για πιθανό λουκέτο ή μείωση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Τυχερό προκαλούν την έντονη ανησυχία των πολιτών, κατέθεσε η Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά στην ερώτηση υπενθυμίζει το πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος, τονίζοντας πως με τον νόμο 4758/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, ουσιαστικά επικύρωσε τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, ακόμη και το κλείσιμο καταστημάτων στην Περιφέρεια.

Υπογραμμίζει πως τυχόν κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Τυχερό, θα αποτελέσει νέο μεγάλο πλήγμα για την τοπική κοινωνία του Έβρου και θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία και προβλήματα για τους κατοίκους τόσο του Τυχερού όσο και της ευρύτερης περιοχής (οικισμοί Προβατώνα, Λευκίμης, Φυλακτού, Λύρας, Θυμαριάς, Ταύρης), που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι και αγρότες.

Κατόπιν όλων των παραπάνω η Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αν εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στον Ν. Έβρου και πως σκοπεύει να ενισχύσει τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να επιτελούν τον σημαντικό τους ρόλο.

 


Σχολιάστε εδώ