Δήμος Πειραιά: Σχέδιο απελευθέρωσης των δρόμων από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Δήμος Πειραιά: Σχέδιο απελευθέρωσης των δρόμων από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο είναι το παρκάρισμα… Επειδή δεν υπάρχουν χώροι πάρκινγκ, οι κάτοικοι υποχρεώνονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στον δρόμο κάτω ή δίπλα από το σπίτι τους. Έτσι, όμως, με παρκαρισμένα οχήματα ένθεν και ένθεν του οδοστρώματος οι δρόμοι… στενεύουν και δυσχεραίνεται η κίνηση των διερχόμενων αυτοκινήτων, φορτηγών ή λεωφορείων.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται ένα επαναστατικό όσο και πρωτοποριακό σχέδιο, που ήδη το έχει θέσει σε εφαρμογή, σε πολύ αρχικό όμως στάδιο, που προηγείται και εκείνο των μελετών.

Συγκεκριμένα, γίνονται έλεγχοι στις διάφορες γειτονιές τόσο του κέντρου όσο και των συνοικιών προκειμένου να εντοπιστούν κτίρια που είναι εγκαταλειμμένα ή αναξιοποίητα, να αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες και να γίνει πρόταση εξαγοράς ή και ενοικίασης προκειμένου να κατεδαφιστούν και να γίνουν χώροι πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των περιοίκων. Εξετάζεται η περίπτωση να είναι δωρεάν το παρκάρισμα στους χώρους αυτούς σαν μια παροχή του Δήμου στους κατοίκους της πόλης.

Γεμίζει το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να… φορτώνουν με μελέτες, προτάσεις και έργα το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να διασφαλίσουν τα κονδύλια για την υλοποίησή τους. Τις τελευταίες μέρες εντά­χθηκαν στο πρόγραμμα ή βρίσκονται στο στάδιο της ένταξης το Μουσικό Γυμνάσιο, οι Πράσινες Γωνιές, δηλαδή τα 32 σημεία της πόλης που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της ανακύκλωσης, το Εργαστήριο Καινοτομίας στη ΣΚΥΠ, η ανάπλαση των Καμινίων, η μελέτη για την Παλαιά Κοκκινιά κ.λπ. Πρόκειται για έργα μεγάλης σημασίας για τους τοπικούς πληθυσμούς, που σηματοδοτούν όμως την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης. Η κάθε γειτονιά γίνεται εστία αναβάθμισης και όλες μαζί θα δημιουργήσουν τον Πειραιά της επόμενης μέρας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ