Μάκης Κουρής: Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλήσουν…

Μάκης Κουρής: Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί, θα σε πουλήσουν…

-Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Οι παραπάνω στίχοι είναι του Λευτέρη Παπαδόπουλου, τους μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και τους τραγούδησε ο αξέχαστος Παύλος Σιδηρόπουλος.

Οι στίχοι αυτοί τα λένε όλα. Λες και γράφτηκαν σήμερα και τους τραγούδησαν την περασμένη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγο πριν από την ψηφοφορία για την περιβόητη «Συνεπιμέλεια», για την οποία από τον… λόχο της κυβερνητικής πλειοψηφίας μόνο δύο γυναίκες –η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη– παραβίασαν τη γραμμή και ψήφισαν «Όχι». Αφιερώνουμε τους στίχους στους βουλευτές που ψήφισαν «Ναι», όταν το νομοσχέδιο κάθε άλλο παρά για το συμφέρον του παιδιού είναι, που το… χρησιμοποιούν σαν «μπαλάκι». Το είπε, μάλιστα, ωμά, κατηγορώντας την κυβέρνησή της, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ανησυχώντας για την εκμετάλλευσή του από εκείνους που περιμένουν στη γωνία: «Ο γνώμονας πρέπει να είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι του γονέα. Ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του οικογενειακού δικαίου αλλοιώνεται»!

Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτό το νομοσχέδιο, που ήρθε «ουρανοκατέβατο» στη Βουλή, οδήγησε σε δημόσιες διαφωνίες κορυφαίων βουλευτών της ΝΔ, πρώην υπουργών σε σημαντικά υπουργεία αλλά και απλών βουλευτών, κάτι που δεν φάνηκε να προβληματίζει το Μαξίμου. Αντίθετα, είχε δώσει το πράσινο φως για να ψηφιστεί στο άψε – σβήσε η «Συνεπιμέλεια», την οποία προφανώς κάποιοι αναμένουν για να ξεπεράσουν «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν από τις μέχρι σήμερα ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές (κατά Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη), κατά 20 βουλευτές (από την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25), ενώ απείχαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Υπήρχε η πληροφορία ότι αν παρέμενε το ΚΙΝΑΛ στη διαδικασία δύο βουλευτές του, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θα ψήφιζαν υπέρ της «Συνεπιμέλειας».

Τι σημαίνει η σιωπή της Εκκλησίας;
Πολλά είναι τα ερωτηματικά και για την πλήρη, την απόλυτη σιωπή της Εκκλησίας. Με τις ευθύνες να βαρύνουν και τον ηγέτη της, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για το κρίσιμο θέμα της… τύχης του παιδιού όταν το ανδρόγυνο χωρίζει. Ιδιαίτερα σε καταστάσεις ακραίες, όπου το παιδί θα γίνεται «μπαλάκι», από τον πατέρα στη μάνα και το αντίστροφο, όταν έχει ήδη «γευθεί» ιστορίες εκρηκτικές.

Οι απορίες, πάρα πολλές… Μπορεί να κλείνει τα μάτια η Εκκλησία, να μην έχει λόγο παρέμβασης; Να μην έχει καταθέσει προτάσεις επωφελείς για την επόμενη μέρα του παιδιού;

Για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, για τους 300 βουλευτές, μία μόνο είναι η διέξοδος από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί: Η συμβουλή του Λευτέρη Παπαδόπουλου:

Υπερασπίσου το παιδί,
γιατί αν γλιτώσει το παιδί,
υπάρχει ελπίδα… 

ΥΓ.: Πολλά κυκλοφορούν στην πιάτσα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα έφτανε έτσι ξαφνικά το νομοσχέδιο στη Βουλή, και μάλιστα με τέτοια ταχύτητα, αν δεν είχαν δημιουργηθεί εκρηκτικές καταστάσεις σε σπίτια ίσως επωνύμων, οι οποίοι αναζητούν διέξοδο μέσω του νομοσχεδίου για τη «Συνεπιμέλεια».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ