Κατά 5 τρισ. δολάρια έγιναν πλουσιότεροι οι μεγιστάνες!

Κατά 5 τρισ. δολάρια έγιναν πλουσιότεροι οι μεγιστάνες!

Όταν άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να χορτάσουν την πείνα τους

Η έρευνα του περιοδικού «Forbes» αποκαλύπτει ότι η συνολική περιουσία των βαθύπλουτων του κόσμου έφτασε πλέον στα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στον τελευταίο χρόνο! Ο αριθμός των βαθύπλουτων αυξήθηκε κατά 700 περίπου άτομα, με τους μεγιστάνες να φτάνουν τους 2.700.

Στη Σουηδία οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν από 26 σε 41 και ο πλούτος τους ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέβηκε από το 20% στο 30%.

Η μεσαία τάξη των ΗΠΑ έχει δει τα εισοδήματα και τον πλούτο της να καθηλώνονται τα τελευταία 45 χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα των οικονομολόγων Λόρενς Μίσελ και Τζος Μπάιβενς. Ο μέσος εργαζόμενος στην Αμερική έχει ωρομίσθιο 23,17 δολάρια, ενώ θα έπρεπε να ήταν 33,10 δολάρια αν ακολουθούσε την αύξηση της παραγωγικότητας.

Και μια και μιλάμε για μεγιστάνες, στην Κίνα από 238 έφτασαν στους 626, που σημαίνει ότι κάθε 36 ώρες η Κίνα αποκτά έναν ακόμη δισεκατομμυριούχο!

Στη Γαλλία ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων ως ποσοστό του ΑΕΠ από 11% εκτινάχθηκε μετά την πανδημία στο 17%.

«Φορολογήστε μας», ζητούν οι πλούσιοι Αμερικανοί…
Το να διαδηλώνουν εκατομμυριούχοι απαιτώντας να αυξηθεί η φορολόγηση των πλουσίων, δηλαδή (και) των ίδιων, φαίνεται απίστευτο. Κι όμως, αυτό ακριβώς έκαναν πρόσφατα οι επονομαζόμενοι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι» στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον, κάνοντας στάσεις σε διάφορα κομβικά σημεία, από τη Γουόλ Στριτ και το Καπι­τώλιο μέχρι τις κατοικίες ή τα γραφεία των Ρεπουμπλικανών ηγετών στο Κο­γκρέσο.

Ποιοι είναι οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι»; Σύμφωνα με τον ιστότοπό τους, ιδρύθηκαν το 2010 και διεκδικούν τον τερματισμό των φορολογικών περικοπών της εποχής Μπους.

Όλα τα μέλη τους έχουν εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία άνω των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων. Ιδρύτρια και πρόεδρός τους είναι η Έρικα Πέιν. Σύμφωνα με το CNBC, οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι» στηρίζουν και την πρόταση της Δημοκρατικής γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Ουόρεν για την επιβολή ετήσιου φόρου 2% στις περιουσίες άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα ανεβαίνει στο 3% για τις περιουσίες άνω του ενός δισ. δολαρίων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ