Μιχάλης Συμιγδαλάς στο “Π”: Αυτά κατάλαβα από τον Μελισσανίδη

Μιχάλης Συμιγδαλάς στο “Π”: Αυτά κατάλαβα από τον Μελισσανίδη

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΜΙΓΔΑΛΑ
παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ


Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να ακούσω κάτι περισσότερο από αυτά που είπε ο Μελισσανίδης στην κουβέντα του με τους δημοσιογράφους. Και ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε ότι η ΑΕΚ δεν πήγε καλά φέτος. Όταν το αφεντικό το παραδέχεται αυτό, υποτίθεται ότι ετοιμάζεται για βελτιώσεις και για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν.

Πράγματι, η περίοδος που πέρασε ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων, από τότε που θυμάμαι την ομάδα να λειτουργεί, χειρότερη και από τη χρονιά του υποβιβασμού της. Πιστεύω πως τα πιο σοβαρά σφάλματα έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές, τις φετινές και εκείνες του προπερασμένου καλοκαιριού. Χημεία δεν υπήρξε ποτέ ανάμεσα σε όσους ήρθαν και είναι πολύ σημαντικό να ξέρει αυτός που έρχεται το πού ακριβώς βρίσκεται και ποια είναι η ιστορία της ομάδας, τη φανέλα της οποίας φορά.

Είναι λάθος, πιστεύω, να συνδέουμε την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ μόνο με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όχι ότι πρόκειται για μικρό πράγμα, σαφώς και το επίτευγμα είναι τεράστιο και μπράβο στον πρόεδρο που το πήρε πάνω του, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα χτιζόταν ποτέ. Όμως να κοιτάξει περισσότερο την ομάδα γιατί αν δεν έχεις ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο δεν προχωράς και δεν δίνεις και την ώθηση στους φιλάθλους σου να σε στηρίξουν ακόμη πιο πιστά και παθιασμένα.

Ενίσχυση απαιτείται σε όλους τους τομείς και περιμένω από τον πρόεδρο να το κάνει πράξη. Μίλησε για επτά μεταγραφές. Δεν είναι ανάγκη να είναι πανάκριβες. Γρήγοροι παίκτες χρειάζονται, εκρηκτικοί και έξυπνοι. Άλλωστε το πρόσφατο πρωτάθλημα που κατακτήθηκε δεν οφειλόταν στις δαπανηρές προσθήκες, αλλά στα κουράγια και την ψυχή της τότε ομάδας. Φέτος δεν είχαμε ψυχή.

Ο προπονητής πρέπει να φύγει. Όχι γιατί τον θεωρώ αποτυχημένο, αφού άλλωστε ήρθε στη μέση της χρονιάς, αλλά επειδή θεωρώ ότι η ΑΕΚ χρειάζεται μια δυνατή προσωπικότητα για να ανακάμψει. Και ήρθε ο καιρός να μάθει να ανταποκρίνεται στην ιστορία της, που είναι η διεκδίκηση τίτλων μέχρι το τέλος. Κάτι που με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν μπορεί, δεν γίνεται να συνεχίσεις να είσαι κομπάρσος από τον πρώτο γύρο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ