Άσος της ΝΔ ο Καλογρίτσας

Άσος της ΝΔ ο Καλογρίτσας

-Τι έχει συμφωνηθεί στο παρασκήνιο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η κατάθεση του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή για τον περιβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ όσα κατήγγειλε (υποστήριξε) πυροδότησαν σκληρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση που διανθίστηκε με κατηγορίες για «μπροστινούς» και «παρακράτος» από τη μία και για «κόμμα της Siemens και των Φουρθιώτηδων» από την άλλη!

Στελέχη της κυβερνητικής παράταξης μετά το πέρας της κατάθεσης του επιχειρηματία ανέφεραν ότι επιβεβαίωσε στον μέγιστο βαθμό τον «σκοτεινό ρόλο» που διαδραμάτισε ο Ν. Παππάς στην υπόθεση του διαγωνισμού, ενώ έκαναν λόγο για ενέργειες που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας. Από την άλλη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν τον Χρ. Καλογρίτσα «ψευδομάρτυρα της Νέας Δημοκρατίας» και σημείωναν πως για όσα κατήγγειλε δεν προσκόμισε καμία απόδειξη.

Πιο συγκεκριμένα, στην επεισοδιακή κατάθεσή του (διακόπηκε για λόγους υγείας) ο επιχειρηματίας επανέλαβε –με περισσότερες ασφαλώς λεπτομέρειες– όσα είχε καταγγείλει στη μηνυτήρια αναφορά του. Είπε ότι κινήθηκε για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας με την προτροπή και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πως όλες οι συνεννοήσεις έγιναν με τον τότε αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά. Ότι ο τελευταίος ήταν αυτός που του συνέστησε τη λιβανέζικη εταιρεία (CCC) που θα έβαζε τα χρήματα (3 εκατ. ευρώ) για την άδεια. Ότι χρησιμοποιήθηκε ως προκάλυμμα ένα ανύπαρκτο έργο για να διοχετευθούν τα χρήματα στην εταιρεία του.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι έχει στην κατοχή του δεκάδες (154 για την ακρίβεια) sms που αντάλλαξε με τον Ν. Παππά και επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του. Ο Χρ. Καλογρίτσας προχώρησε σε ορισμένες ακόμη αποκαλύψεις, ισχυριζόμενος ότι είχε στην κατοχή του τις μετοχές του Ν. Παππά στο κανάλι! Στις εύλογες ερωτήσεις αν έχει αποδείξεις για όσα καταθέτει απά­ντησε ότι τα χρήματα τα έδινε χέρι με χέρι και δεν υπάρχουν χαρτιά και υπογραφές. Εξ ου και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι καταρρέει το μύθευμα που έστησαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και Καλογρίτσας.

Προχθές ο πρώην υπουργός προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στ. Κελέτση, στον οποίο αποδίδει τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας των πρακτικών, της παράβασης καθήκοντος, και ζητάει να ελεγχθεί ποινικά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: skai.gr


Σχολιάστε εδώ