Πόλο: Κυπελλούχος με… ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Πόλο: Κυπελλούχος με… ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 22ο στην ιστορία του Κύπελλο Ελλάδας πόλο Ανδρών, νικώντας την ΑΕΚ με 20-4 στον τελικό του Final-8, στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης και έκανε το 19ο νταμπλ.

Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προσπαθήσουμε για το… απίθανο, δηλαδή το τρεμπλ. Είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη, το δείξαμε φέτος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κοιτάξαμε όλες τις ομάδες στα μάτια, δύσκολα ηττηθήκαμε. Πάμε χωρίς πίεση, ικανοποιημένοι από τα δύο τρόπαια στην Ελλάδα με σκοπό να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο.  Η αλήθεια είναι ότι φέτος εμείς αποδυναμωθήκαμε, ενώ ο Απόλλωνας και η Βουλιαγμένη ενισχύθηκαν και ήταν η ευκαιρία τους να διεκδικήσουν έναν τίτλο. Εμείς δώσαμε δικαίωμα με την ήττα της πρώτης αγωνιστικής της Α1 ανδρών από τη Βουλιαγμένη, ενώ μόλις κυκλοφόρησε ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα, κάτσαμε και δουλέψαμε, βάλαμε το «εγώ» μας κάτω από την ομάδα και η ποιότητα που είχαμε σαν ομάδα (και χωρίς μεγάλα ονόματα) μας έκανε να κερδίσουμε δίκαια και άξια. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε προημιτελικό και ημιτελικό και κατακτήσαμε και τα δύο τρόπαια».

O MVP και πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ντίνος Γενηδουνιάς, είπε: «Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο είμαστε μια νεανική ομάδα με πολλή όρεξη και σε μια καλή ημέρα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Θα πάμε σε μια εβδομάδα για ότι καλύτερο. Μας αμφισβήτησαν πολλοί, λόγω του ότι είχαμε χαμηλό μπάτζετ. Είμαστε Ολυμπιακός, άρα και «υποχρεωμένοι» για το νταμπλ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας.  Μικρή σημασία έχουν τα ατομικά βραβεία, σημασία έχει να κατακτάμε τίτλους. Είναι ανταμοιβή της προσπάθειας μου, αλλά σημασία έχει να πετυχαίνουμε ως ομάδα».

Ο προπονητής της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Δάνδολος τόνισε: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις να δικαιώνονται οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια όταν ακόμα ήμαστασν στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είχαμε συνεχείς ανόδους και συμεμτοχή σε τελικό τελικό Κυπέλλου. Αυτό μας ανοίγηει την όρεξη γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με ειδκό βάρος. Βαδίζουμε προς ένα καλύτερο άυριο με αργά και σταθερά βήματα γιατί η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Με στόχο, στο μέλλον, να πρωταγωνιστήσουμε ακόμα περισσότερο».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ/Γιάννης Κορακής

 


Σχολιάστε εδώ