Αποκάλυψη του “Π”: 40 κρουαζιερόπλοια βάζουν πλώρη για 45 ελληνικά λιμάνια!

Αποκάλυψη του “Π”: 40 κρουαζιερόπλοια βάζουν πλώρη για 45 ελληνικά λιμάνια!

Χαράς ευαγγέλια στα νησιά μας

– Πάνω από 5.000.000 επιβάτες θα φέρουν φέτος στην Ελλάδα
– Για την οικονομία μας σημαίνει ένα δισεκατομμύριο ευρώ έσοδα το λιγότερο

Ανάβουν τις μηχανές τα κρουαζιερόπλοια και από την Δευτέρα βάζουν την πυξίδα πορεία προς τα καταγάλανα νησιά μας, στις ονειρικές πλαζ με την χρυσή άμμο, αλλά και με πετραδάκι, ό,τι έχει ονειρευτεί ο ξένος τουρίστας.

Η επανέναρξη της κρουαζιέρας είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας, της ελληνικής κυβέρνησης, των υγειονομικών αρχών και των λιμενικών αρχών, ήδη από πέρυσι.

Περισσότερες από 20 εταιρείες κρουαζιέρας έχουν προγραμματίσει έως τώρα δρομολόγια σε όλη την Ελλάδα για φέτος, με ανταποκρίσεις σε συνολικά 45 λιμάνια, στοιχεία που αποδεικνύουν τόσο την ανανεωμένη δυναμική του κλάδου όσο και τη δυναμική της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας. Τουλάχιστον 15 από αυτές τις εταιρείες κρουαζιέρας έχουν σχεδιάσει δρομολόγια που εκκινούν από ελληνικά λιμάνια. Ήδη από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα, 4 εταιρείες  πραγματοποιούν δρομολόγια μέσα στον Μάϊο. Συνολικά  40 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να λειτουργήσουν αποκλειστικά φέτος στην Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, η οποία σηματοδοτεί την εξαιρετική συνεργασία που έχει ο κλάδος μας με την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικά ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, με τη συγκροτημένη και στοχευμένη δουλειά τους τόσο στο χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης όσο και στην προετοιμασία των λιμένων, βοήθησαν να καταστεί δυνατή η έναρξη των δρομολογίων κρουαζιέρας και πάλι, εγκαίρως»,   δήλωσε η Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυστηροί όροι προστασίας της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων

Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών, των πληρωμάτων και των προορισμών αποτελούν κανόνα και προτεραιότητα για τα μέλη της CLIA, καθώς οι εταιρείες κρουαζιέρας ξαναρχίζουν τη δραστηριότητά τους με υπευθυνότητα. Τα πρωτοπόρα πρωτόκολλα του κλάδου της κρουαζιέρας, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, τις εθνικές κυβερνήσεις, τις αρχές δημόσιας υγείας και τις λιμενικές αρχές, υπερβαίνουν αυτά που ισχύουν σχεδόν σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, παρέχοντας στις αρχές, στους επιβάτες και στα πληρώματα τη βεβαιότητα ότι οι πιο επικαιροποιημένες επιστημονικές και ιατρικές οδηγίες έχουν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του κλάδου.

Τα μέλη της CLIA αντιπροσωπεύουν το 95% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιερόπλοιων και η πολιτική της CLIA για τον περιορισμό της COVID-19 ισχύει για όλες τις εταιρείες μέλη της Ένωσης που ταξιδεύουν παγκοσμίως μεταφέροντας άνω των 100 ατόμων σε δρομολόγια στα διεθνή ύδατα. Έμφαση δίνεται στην αυστηρή διαδικασία επιβίβασης και στην καθολική (100%) εφαρμογή διαγνωστικών τεστ σε επιβάτες και πληρώματα, μαζί με νέες διαδικασίες απολύμανσης εν πλω, ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου και αυστηρούς κανόνες για τις εκδρομές στην ξηρά.

Παραμένει η Ελλάδα η πιο δημοφιλής χώρα προορισμού κρουαζιέρας στον κόσμο

Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα αποτελεί μια ευπρόσδεκτη τόνωση τόσο για τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που απασχολούνται στον κλάδο, ο οποίος συνεισφέρει ετησίως σχεδόν 1 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία, όσο και για εκείνους που εξαρτώνται οικονομικά από τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών γραφείων, ξεναγών, λιμενικών φορέων και πολλών άλλων παρόχων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Με περισσότερους από 5 εκατ. επιβάτες το χρόνο, η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς χώρες προορισμού κρουαζιέρας παγκοσμίως.

paron.gr

 


Σχολιάστε εδώ