Τεράστιος ποδηλατόδρομος θα γίνει  όλη η νότια παραλία της Αττικής

Τεράστιος ποδηλατόδρομος θα γίνει όλη η νότια παραλία της Αττικής

Ένα τεράστιο έργο που θα ενώσει… περιπατητικά το παραλιακό μέτωπο της Νότιας Αττικής έχει στα σκαριά η Περιφέρεια, σε συνεργασία με όλους τους παραλιακούς δήμους που… βλέπουν στον Σαρωνικό.

Κατά μήκος της παραλίας θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος χώρος περιπάτου που θα περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο και θα αρχίζει από το Μικρολίμανο και θα καταλήγει στη Βούλα μπορεί δε να φθάσει και στη Βουλιαγμένη.

Όπως μας αποκάλυψε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει και το έργο έχει μπει στον προγραμματισμό της Περιφέρειας. Το έργο αυτό, που θα αποτελέσει τον πεζόδρομο της Νότιας Αττικής και τη φυσική διέξοδο άθλησης και ψυχαγωγίας, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού, συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του παραλιακού μετώπου. Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει χθες και οι όποιες καθυστερήσεις χρεώνονται στην Περιφέρεια, η οποία θα έπρεπε να κινηθεί πιο γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Οι συνθήκες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, είναι πλέον ώριμες και η χρηματοδότηση είναι εφικτή αφού το κόστος και με τις εκπτώσεις δεν θα ξεπεράσει τα 120 – 130 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να διαθέσει η Περιφέρεια σε βάθος πε­νταετίας.

O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ανακοίνωσε ότι από το 1 δισ. ευρώ που διασφαλίστηκε για την αποκατάσταση της Αττικής από τη λαίλαπα του κορονοϊού, θα διατεθεί και το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της β’ φάσης των έργων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ