Νέο μήνυμα του 112: Απομάκρυνση των πολιτών από την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες- Ντουράκος – Κορινθία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω της ενίσχυσης των ανέμων

Νέο μήνυμα του 112: Απομάκρυνση των πολιτών από την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες- Ντουράκος – Κορινθία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω της ενίσχυσης των ανέμων

Νέο μήνυμα μέσω του  Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση οικισμού στο Αλεποχώρι.

Συγκεκριμένα, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες- Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι- Μέγαρα για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες.

Νωρίτερα, με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112,  οι κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή των οικισμών Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή  με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι η φωτιά συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη καίγοντας πυκνό πευκοδάσος.

Οικισμοί και μοναστήρια εκκενώθηκαν, κάτοικοι εγκατέλειψαν άρον άρον τα σπίτια τους και οι η πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πέγκη Μπρούσαλη, μετέδωσε από το Αλεποχώρι ότι ενώ είχαν κοπάσει για λίγο οι άνεμοι  εδώ και λίγο ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ είπε ότι το χωριό έχει εκκενωθεί προληπτικά. Νωρίτερα οι φλόγες στράφηκαν από τα Γεράνεια Όρη προς τα Μέγαρα για αυτό και ειδοποιούνται οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα χωριά λόγω της ανησυχίας που υπάρχει εξαιτίας της έντασης των ανέμων και της αλλαγής της κατεύθυνσης των πυρκαγιάς. Η εικόνα της φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από το Σχίνο ήταν βελτιωμένη το πρωί λόγω της συνδρομής των εναέριων μέσων. Όπως τόνισε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες  20.000 στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί στα Γεράνεια Όρη ενώ έχουν υποστεί ζημιές και αρκετά σπίτια σε περιοχές της Κορινθίας. Η περιοχή δεν έχει ρεύμα καθώς έχουν καεί πυλώνες και κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ.

Με πληροφορίες απο ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ