Τι πρέπει να γίνει για να μην… πνίξει η ζεύξη τη Σαλαμίνα

Τι πρέπει να γίνει για να μην… πνίξει η ζεύξη τη Σαλαμίνα

Το έργο της ζεύξης του Περάματος με τη Σαλαμίνα δεν είναι μια απλή υπόθεση, γιατί αφορά ολόκληρη την Αττική. Πρόκειται για την ενσωμάτωση της Σαλαμίνας στην Αττική. Κάτι που σημαίνει ότι τα 11 εκατ. των επιβατών που διακινούνται ετησίως σήμερα με τα ferry boat θα πολλαπλασιαστούν, αφού θα είναι πιο εύκολη η πρόσβαση της Σαλαμίνας με μέρος της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα – 90,4, τόνισε ότι για αυτόν τον λόγο λίγο πριν από το Πάσχα το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού πήρε ομόφωνη απόφαση, καλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς, κυβερνητικούς, αυτοδιοικητικούς κ.λπ., να πάρουν τα μέτρα τους για να μην αποβεί μοιραία για τη Σαλαμίνα η συνένωσή της με την Αττική.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παναγόπουλος, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά να εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελέτη των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που θα προκαλέσει η ζεύξη καθώς και μελέτη που θα προβλέπει τις αναγκαίες παρεμβάσεις και υποδομές που απαιτούνται.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και πρόβλεψη είσπραξης ανταποδοτικών τελών από τη λειτουργία της ζεύξης, έναντι αυτών που μέχρι τώρα εισέπραττε το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας από τη λειτουργία των ferry boats. Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, ένα σημαντι­κό έσοδο του δήμου κάθε χρόνο προερχόταν από το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο εισέπραττε τέλη από τα ferry boats.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ