Δημήτρης Ιτούδης: Δεν έχω το αλάθητο του Πάπα ούτε είμαι Θεός…

Δημήτρης Ιτούδης: Δεν έχω το αλάθητο του Πάπα ούτε είμαι Θεός…

«Οι παίκτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και γνωρίζουν απόλυτα τι γίνεται στα αποδυτήρια, τα οποία άλλωστε είναι σαν το δεύτερο σπίτι τους.

Από εκεί και έπειτα είναι πολύ σημαντικό να βγάζουν υγεία στα αποδυτήρια οι αθλητές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν πάντα αγαστές σχέσεις ή θα είναι όλοι κολλητοί. Όμως δουλεύουν υπό το πρίσμα της πειθαρχίας και του κοινού στόχου και των βασικών αρχών που έχει μια ομάδα.

Εάν κάποιος αθλητής δεν αισθάνεται μέλος ή αισθάνεται διαφορετικός, η ομάδα θα τον απωθήσει αυτόματα. Πρώτα απ’ όλα θα έχει θέμα με τους συμπαίκτες του. Στις δύσκολες καταστάσεις φαίνεται κάποιος αν μπορεί να ηγηθεί και τι αποφάσεις θα πάρει. Στις καλές στιγμές όλα είναι εύκολα. Δεν είναι εύκολο για κανέναν προπονητή αλλά εδώ είμαστε για τα δύσκολα και για να παίρνουμε τις αποφάσεις.

Πάντα σε όλη μου την καριέρα έχω την ομάδα πάνω απ’ όλα και από τον εαυτό μου εννοείται. Φυσικά δεν έχω το αλάθητο του Πάπα ούτε είμαι Θεός και πιστεύω στις δεύτερες, στις τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες, αλλά κάποια στιγμή…».

Υπογραφή: Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της ΤΣΣΚΑ

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ