Αντιφάσεις Κτηματολογίου – Δασολογίου στην Άρτα

Αντιφάσεις Κτηματολογίου – Δασολογίου στην Άρτα

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού για το Κτηματολόγιο και βουλευτή Άρτας Γιώργου Στύλιου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας και τον μελετητή της περιοχής για το ζήτημα των δασικών… αντιφάσεων, το οποίο τέθηκε επίσης στη Διεύθυνση Δασών και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ψηφιακό Κτηματολόγιο και επενδύσεις

«Η απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στο Κτηματολόγιο, όπως επίσης η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης του φόρου μεταβίβασης είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του κατάλληλου εδάφους, ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι επενδυτές, καθώς η πανδημία δημιούργησε αυξημένο ενδιαφέρον για την κατοικία στην Ελλάδα», γράφει ο Νίκος Ζαργάνης στο Liberal.gr.

Μετακομίζει γιατί… εγκαινιάζει

Το Κτηματολόγιο έθεσε σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση μέχρι τα τέλη Μαΐου τον διαγωνισμό (ύψους 6 εκατ. ευρώ) για τη μεταφορά αρχείων και εξοπλισμού από τα υφιστάμενα υποθηκοφυλακεία σε όλη την επικράτεια στα 92 κτηματολογικά γραφεία και στα υποκαταστήματά τους, τα οποία θα αντικαταστήσουν εντός διαστήματος 40 μηνών σταδιακά τα υποθηκοφυλακεία.

Στύλιος στο Φόρουμ των Δελφών

Ο υφυπουργός για τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο Γιώργος Στύλιος συμμετείχε στο Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε 10 – 15 Μαΐου στο Ζάππειο, και ανέλυσε το ψηφιακό σκέλος του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης μαζί με αξιόλογα στελέχη της αγοράς και συντονιστή τον δημοσιογράφο του CNN Greece Δημήτρη Μαλλά.
Πιερρακάκης: «Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται»

Κυριάκος Πιερρακάκης στον Μάκη Προβατά και την «Athens Voice»: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει με τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο μια σειρά παρεμβάσεων για το Κτηματολόγιο. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, χρειάζεται να γίνουν πολλά, αλλά μέσα στο 2021 θα γίνουν παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν να πούμε ότι το Κτηματολόγιο βαίνει προς ολοκλήρωση».

Ανάρτηση σε Βόλο, Λαμία, Λιβαδειά

Στις 10 Μαΐου ξεκίνησε η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας στους Δήμους Βόλου, Λαμίας και Λειβαδιάς. Η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ